Tutkimus: Tämän takia naiset syövät liikaa

International Journal of Eating Disordersissa julkaistu tutkimus selvitti korkeakoulussa opiskelevien naisten syömiskäyttäytymistä viikon ajan. Selvisi, että naiset söivät usein isoja määriä ruokaa ja tunsivat säännöllisesti syömisen lähtevän käsistä.

Tunteilla ei ollut juurikaan tekemistä sen kanssa, miksi naiset päättivät syödä liikaa. Kun tutkittavat kertoivat olevansa huonolla tuulella, he eivät syöneet suruunsa.

Huono tuuli sen sijaan saattoi johtua ahmimisesta. Naiset raportoivat mielialansa huononevan liikaa syömisen seurauksena. Tutkimuksen mukaan paha mieli laukaisee ahmimisen lähinnä ahmimishäiriötä sairastavissa. Terveillä naisilla mieliala ei vaikuta ylensyömiseen. Mutta mikä sitten selittää naisten ylensyömistä?

Tutkimuksen mukaan ystävät saavat naiset syömään liikaa. Aiempi tutkimus on osoittanut, että naiset tuntevat paineita syödä kuten muutkin ystävien yhteisissä tapaamisissa esimerkiksi jäätelöä ahmien. Mitä tiiviimpi ystävyyssuhde naisten kesken on, sitä enemmän he vaikuttavat toistensa syömistottumuksiin.

Ylensyömistä välttääkseen onkin hyvä kuunnella oman kehon merkkejä vatsan täyttymisestä sen sijaan, että söisi niin kauan kuin kaikki muutkin syövät.

Lähde: womenshealthmagazine

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest