Banaani on kätevä välipala – myös laihduttajalle

Banaani sisältää muun muassa C- ja B6-vitamiinia, kuitua, magnesiumia ja runsaasti kaliumia. Banaanin sisältämä rasva on pehmeää, tyydyttymätöntä rasvaa. Energiaa banaanissa on noin 85 kcal/100 g.

Keventäjien ruokatoimittaja Krista Niiniharju on todennut, että banaani sopii painonpudottajalle siinä missä muutkin hedelmät.

– Tarvitsemme päivittäin yli 40 eri ravintoainetta pysyäksemme kunnossa, ja niiden saamiseksi pitää syödä erilaisia ruokia. Helposti nautittava ja terveellinen banaani sopii hyvin keventäjän ruokavalioon, mutta on selvä, ettei sitä kannata jättää ainoaksi hedelmäksi, eikä syödä niin paljon, että kokonaisenergiansaannin rajat paukkuvat.

Terveysvaikutuksia banaanista?

Banaani sisältää paljon hyödyllisiä ravintoaineita, joten sillä voi olla myös monenlaisia terveysvaikutuksia. Sen sisältämä kalium ja magnesium auttavat lihaskramppeihin ja suonenvetoihin.

Kuitu taas tasapainottaa suolen toimintaa ja rauhoittaa ruoansulatuskanavaa, joten hedelmästä voi olla apua myös refluksiin ja närästykseen.

Lukuisat tutkimukset ovat selvittäneet banaanin mahdollisia terveyshyötyjä.

Archives of Internal Medicinessä julkaistu tutkimus on osoittanut, että kuitupitoisten ruokien, kuten banaanin syöminen ehkäisee sydänsairauksia. Sydämen terveyttä edistävät myös banaanin sisältämät kalium, C-vitamiini ja B6-vitamiini.

Imperial College of London taas selvitti, että lapsilla, jotka söivät banaanin päivässä, oli 34 prosenttia pienempi riski sairastua astmaan.

Banaanin sanotaan myös parantavan mielialaa ja tehostavan muistia.

Lähteet: medicalnewstoday.com, whfoods.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest