Magnesium tärkeää liikkujille – näistä ruoista saat sitä

Harvardin yliopistossa tehty tutkimus on osoittanut, että magnesium alentaa diabeteksen riskiä. Toisten tutkimusten mukaan magnesium taas voi ehkäistä masennusta ja migreeniä. Lue lista ruoista, joista saat helposti magnesiumia.

Pähkinät ja siemenet

Puoli kupillista kurpitsansiemeniä sisältää lähes koko päivittäisen magnesiumintarpeen. Myös manteleissa, auringonkukansiemenissä, pinjansiemenissä ja pellavansiemenissä sekä pekaani- ja cashewpähkinöissä on runsaasti magnesiumia. Pähkinäsekoitus on hyvä välipala.

Tummanvihreät lehtivihannekset

Tummanvihreät vihannekset ovat ravitsemusmaailmassa todellista superruokaa. Valitse lautasellesi raakaa tai keitettyä baby-pinaattia, lehtikaalia tai mangoldia. Vihannekset sisältävät runsaasti magnesiumia ja vitamiineja, mutta vain vähän kaloreita.

Kala

Kalassa, erityisesti lohessa ja makrillissa, on paitsi D-vitamiinia ja omega 3 -rasvahappoja, myös magnesiumia. Syö kalaa ainakin kahdesti viikossa kalalajeja vaihdellen.

Avokado

Avokadossa on runsaasti vitamiineja ja sydäntä suojaavia ravintoaineita, kuten magnesiumia. Avokado on terveellinen ja ravitseva hedelmä, ja sitä kannattaa syödä säännöllisesti.

Banaani

Banaani tunnetaan erityisesti kaliumistaan, mutta keskikokoisessa banaanissa on myös 32 milligrammaa magnesiumia.

Magnesiumia löytyy myös mansikoista, karhunvatukoista, greipistä ja viikunoista.

Tumma suklaa

Myös tummasta suklaasta löytyy magnesiumia ja antioksidantteja, jotka voivat auttaa alentamaan verenpainetta ja edesauttaa sydämen terveyttä. Täydellinen jälkiruoka syntyykin hedelmästä ja palasta tummaa suklaata.

Soijapavut

Ravintorikkaat soijapavut sisältävät kuitua, vitamiineja, mineraaleja ja aminohappoja. Puoli kupillista kuivattuja soijapapuja on oiva välipala, joka täyttää lähes puolet päivittäisestä magnesiumintarpeesta. Kokeile myös edamepapuja, joita löytyy Suomessa kauppojen pakastealtaista.

Magnesiumia löytyy myös mustista ja valkoisista pavuista, kidneypavuista, kikherneistä ja linsseistä.

Lähde: huffingtonpost.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest