Fruktoosilla hurja vaikutus: Saa himoitsemaan runsaskalorisia ruokia

Fruktoosi eli hedelmäsokeri voi lisätä mielitekoja runsaskalorisia ruokia kohtaan. Tuoreeseen tutkimukseen osallistui 24 vapaaehtoista, jotka lisäsivät ruokavalioonsa sekä glukoosilla että fruktoosilla makeutettuja juomia. Tutkittavat eivät tienneet, kumpaa sokeria heidän kulloinkin juomansa juoma sisälsi.

Tutkimuksessa kävi ilmi, että fruktoosipitoisten juomien käyttö johti kovempaan näläntunteeseen ja mielitekoihin esimerkiksi makeaa kohtaan.

Tutkimuksen perusteella näyttääkin siltä, että erilaiset sokerit vaikuttavat elimistöön eri tavoilla, ja lisätutkimukset aiheeseen liittyen ovat tarpeen.

Tutkijoiden mukaan on selvää, että jokaisen tulisi kiinnittää huomiota syömänsä sokerin määrään. Kokonaisia hedelmiä on kuitenkin turha pelätä, sillä ne sisältävät hedelmäsokerin lisäksi muun muassa vitamiineja ja kuituja. Sokerinsaantia tulisikin rajoittaa hedelmien sijasta esimerkiksi vähentämällä makeisten, keksien, suklaan ja makeutettujen juomien kulutusta.  

Lähde: BBC

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest