Vaivaako jatkuva nälkä? Opettele irti napostelusta

Mistä jatkuva nälkä voi johtua? Women’s Health listasi neljä yleistä syytä.

Nopea aineenvaihdunta

Nopea aineenvaihdunta aiheuttaa sen, että keho tarvitsee enemmän polttoainetta. Vermontin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan jopa 32 prosentilla ihmisistä on aineenvaihdunta, joka on yli kahdeksan prosenttia hitaampi tai nopeampi kuin ihmisten aineenvaihdunta keskimäärin. Nopea aineenvaihdunta voi polttaa jopa 100–400 kilokaloria enemmän päivässä, mikä selittää usein iskevää näläntunnetta. Nopean aineenvaihdunnan omaavien olisi erityisen tärkeää muistaa syödä säännöllisesti.

Syöt prosessoitua ruokaa

Valkoinen leipä, keksit, pullat ja jopa salaatinkastikkeet saavat verensokerin nousemaan nopeasti ja sen jälkeen romahtamaan, mikä saa sinut tuntemaan itsesi pian nälkäisemmäksi kuin alun perin olitkaan. International Journal of Obesityssa julkaistu tutkimus on osoittanut, että runsasrasvaisten ja -sokeristen ruokien syöminen voi saada aikaan ahmimista ja masennuksenkaltaisia tunteita.

Syö enemmän täysjyvätuotteita ja vähemmän prosessoitua viljaa ja sokeria, niin verensokerisi pysyy tasaisempana ja vältyt ruokahimoilta paremmin.

Et tunnista oikeaa nälkää

Mieliteot ovat eri asia kuin nälkä, mikä etenkin painonpudottajien olisi hyvä oppia tiedostamaan. Jääkaapilla kannattaa käydä vain, kun nälkä on oikeasti iskenyt, ei suinkaan joka kerta, kun mieli tekee jotain syötävää. Opettele tunnistamaan nälkä ja noudata säännöllisiä ruoka-aikoja, niin tarvetta ylimääräiselle napostelulle ei ole.

Hormonit

Myös hormonien epätasapaino voi saada aikaan jatkuvaa näläntunnetta. Jos epäilet, ettei hormonitasapainosi ole kunnossa, ota asia puheeksi lääkärin kanssa.

Lähde: Women’s Health

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest