Kärsitkö ruoka-aineallergiasta? Korvaa oikeilla raaka-aineilla ja laihdu

Ruoka-aineallergiasta kärsivän laihdutus voi tyssätä helposti yksipuoliseen ruokavalioon kyllästymiseen. Allergiasta kärsivän kannattaakin opetella valmistamaan monipuolisia ruokia niistä terveellisistä raaka-aineista, joita pystyy syömään.

Päivittäinen kalorintarve vaihtelee yksilöllisesti riippuen iästä, painosta, pituudesta ja aktiivisuustasosta. Laihtuminen ei ole kiinni tietystä raaka-aineesta, vaan ratkaisevaa on kokonaisenergiansaanti eli se, että kuluttaa enemmän kuin syö. Myös ruoka-aineallergioista kärsivä voi laihtua, vaikka ei pystyisikään syömään kaikkia laihduttajille suositeltuja ruokia.

Korvaa oikeilla ruoilla

Kasvisten lisääminen ruokavalioon on olennaisen osa painonpudotusprojektia. Jos olet allerginen joillekin vihanneksille tai hedelmille, älä hylkää kaikkia, vaan yritä löytää itsellesi sopivia vaihtoehtoja. Painon pudotuksen kannalta kasvisten käytön lisääminen on tärkeää, joten syö niitä kasviksia joita pystyt, ja pyri löytämään niille vaihtelevia käyttötapoja.

Kala-allergikon ei kannata olla huolissaan, sillä kalasta saatavan proteiinin voi korvata helposti lihalla, kanalla tai kasviproteiinilla. Jos olet huolissasi omega-3-rasvahappojen saannista, lisää ruokavalioosi öljyjä ja pähkinöitä.

Laihduttajia kehotetaan usein nauttimaan paljon maitotuotteita niiden sisältämän proteiinin vuoksi. Jos olet kuitenkin allerginen maidolle, voit korvata maitotuotteet kasviperäisillä soija- ja kauravalmisteilla.

Liha, kananmuna ja pavut ovat myös oivia proteiinin lähteitä, joten liian vähäisestä proteiininsaannista ei maitoallergisen kannata olla huolissaan. Monet kasvipohjaiset valmisteet sisältävät myös kalsiumia yhtä paljon kuin lehmänmaito. Tuoteselosteet kannattaa kuitenkin lukea tarkkaan, ja välttää kasviperäisten valmisteiden makeutettuja versioita.

Gluteenitonta ruokavaliota noudattavien on oltava tarkkana, sillä monet gluteenittomat tuotteet sisältävät yleensä enemmän energiaa ja rasvaa kuin tavalliset viljatuotteet. Lue siis viljoja korvaavien tuotteiden tuoteselosteet huolella, ja tarkkaile annosmääriä. Hyviä vaihtoehtoja ovat ravintorikkaat, luontaisesti gluteenittomat viljat.

Kannattaa pitää aina mukana terveellisiä välipaloja, jotka auttavat pitämään verensokerin tasaisena silloinkin, kun saatavilla ei ole itselle sopivaa ruokaa.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest