Kerryttääkö talvi lisäkiloja? Tässä syy

Jos talvikuukaudet näkyvät vaakalukemissa ikävänä nousuna, on aika muuttaa omia ruokailu- ja liikkumistottumuksia. Painnonnousu saattaa johtua näistä Shape.comin listaamista syistä.

Syöt vähemmän hedelmiä ja kasviksia

Talvella maistuvat tuhdit ja lämmittävät ruoat, ja kasvisten ja hedelmien osuus ruokavaliossa saattaa jäädä pienemmäksi kuin kesäkuukausina. Tarkkaile ruokailutottumuksiasi ja pidä huoli, että syöt kasviksia ja hedelmiä vähintää puoli kiloa päivässä. Lautasmallia noudattamalla suositus on helppo saada täyteen.

Kotisohva houkuttelee

Pimeinä iltoina kotisohva ja herkuttelu saattavat houkutella lenkkipolkua ja ulkoilua enemmän. Myös mieliala ja jaksaminen voivat olla matalammalla kuin kesällä. Älä kuitenkaan unohda liikuntaa talvellakaan, vaan harrasta esimerkiksi sisälajeja ja nauti piristävistä talviliikuntalajeista, kuten hiihdosta, laskettelusta tai luistelusta. Raikas talvi-ilma ja liikkuminen antavat kaipaamaasi lisäenergiaa arkeen.

Vedenjuonti unohtuu

Kesällä mukana kulkee yleensä aina vesipullo, mutta talvella veden tankkaaminen saattaa unohtua. Janontunne on puolestaan helppo sekoittaa nälkään, joten pienessä nestevajauksessa piilee keventäjän sudenkuoppa. Pidä siis huoli, että muistat juoda riittävästi vettä myös talvipäivinä.  

Kuumat juomat

Talven lämmittävät juomat saattavat tuoda vyötärölle hieman ekstraa, jos tapanasi on nauttia esimerkiksi kuumaa kaakaota kermavaahdolla useana iltana viikossa. Jos haluat välttyä ylimääräisiltä kaloreilta, pitäydy vähäkalorisissa vaihtoehdoissa, kuten teessä tai kahvissa.

Lähde: Shape.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest