3 vinkkiä: Onnistu laihdutustavoitteissasi

Mittaa

Älä luota ruokaa laittaessasi ja aterioita annostellessasi näppituntumaan ja silmämääräiseen arviointiin, vaan mittaa ruokien ja raaka-aineiden määrät oikeasti. Näin et vahingossa aliarvioi syömiesi kilokalorien määrää.

Ota myös käyttöön pienemmät lautaset, jos annoskokoa on vaikea saada haltuun. Cornellin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan ruokalautasen keskimääräinen koko on kasvanut 36 prosentilla viidessä vuosikymmenessä.

Älä pelkää mausteita

Annoskokojen pienentäminen ja terveellisempien elintapojen opettelu saattaa tuntua aluksi haasteelliselta, mutta muista, ettei terveellisempi ruoka tarkoita mautonta. Voit edelleen nauttia maukkaasta ruoasta, joten älä turhaan pihistele mausteiden kanssa. Käytä yrttejä, sipuleita, pippureita ja chilejä ja mausta rohkeasti.

Appetitessa julkaistun tutkimuksen mukaan ihmiset nauttivat yhtä paljon ateriasta, josta rasvaa oli vähennetty kuin aterian runsasrasvaisestakin versiosta, kunhan vähärasvaiseen ruokaan oli lisätty yrttejä ja muita mausteita.

Suunnittele

Suunnittele päivän ateriat etukäteen, jotta kiireessä ja nälässä et tartu helposti saatavilla oleviin epäterveellisiin vaihtoehtoihin. Tee esimerkiksi viikonloppuna koko seuraavan viikon ruokalista. Suunnitelma helpottaa ja nopeuttaa kauppakäyntejä. Jos menet ulos syömään, tarkista ravintolan ruokalista jo etukäteen, jotta tiedät, löydätkö sieltä sopivaa syötävää itsellesi.

Lähde: Fitnessmagazine

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest