Kesäisiä aamiaisia

Asuessani omakotitalossa, nautin suunnattomasti siitä, kun nousin viikonloppuna aikaisin ylös, valmistin itselleni aamiaisen tarjottimelle muiden vielä nukkuessa. Tarjottimen kanssa pihalle aurinkoiseen kohtaan nauttimaan aamiaisesta, linnunlaulusta, luonnon kauneudesta – ja Hesarista.

Nauti kesällä aamiaiseksi paljon kauden marjoja ja kasviksia. Runsaasti kuitua sisältävät paahto- tms. tai itse leivotut sämpylät maistuvat vähärasvaisen juuston ja leikkeleiden kera. Myös graavi- ja kylmäsavukalat maistuvat aamiaisella. Aamiainen voi olla myös pelkästään iso lasillinen pirtelöä tai smoothia. Muna-aamiaiseen saat vaihtelua munan kypsennystavalla. Muna maistuu erilaiselta löysäksi keitettynä, paistettuna tai munakkaana. Pehmeä puuro hyväilee vatsaa. Puuroon ei kyllästy, kun vaihtelee hiutaleita, suurimoita ja jauhoja. Marjat, hedelmät ja esim. porkkana antavat puurolle uuden maun.

Aamiaista on joskus hauska lähteä nauttimaan luontoon vaikka pyöräilemällä. Pakkaa eväslaukkuun tai koriin esim. paljon kasviksia ja/tai marjoja, hedelmiä, hyvää leipää, jogurttia, keitettyjä munia, kylmää vettä, rasvatonta maitoa ja kahvia.

Kun syöt aamiaista ravintolassa, kerää kaikki mitä syöt kerralla lautaselle. Silloin voit mielessäsi laskea tai jopa kirjoittaa vähän ylös, mitä syöt. Jos käyt noutopöydän ääressä monta kertaa, energiaa kertyy helposti 1000-1500 kcal:n edestä. Pienestä croissantista tai muusta makeasta pikkupalasta voit myös nauttia täysin siemauksin, kunhan muistat kokonaisuuden. Ja runsaasti liikkumallahan voit kuluttaa niiden kalorit!

Reseptejä:

Porkkanapuuro aamiainen

Jogurtti-Oatibixaamiainen

Hellepäivän aamiainen

Kylmä mansikka-chokomintkahvi

Mansikkamunapirtelö

Marjamunakas

Persilja/pinaatti/nokkosmunakas aamiainen

Paistettu kananmuna-aamiainen

Muna-voileipäaamiainen

Viiliä ja täysjyvämysliä aamiainen

 

Aamiainen maistuu ulkona
Kesällä aamiaista on mukava nauttia ulkona parvekkeella tai pihalla. Nauti aamiaiseksi paljon kauden marjoja ja kasviksia. Aamiainen voi olla myös pelkästään iso lasi smoothieta.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest