Rasvainen avokado on rakenteeltaan kermaista ja pehmeää, minkä vuoksi se sopii niin makeaan kuin suolaiseenkin ruoanlaittoon. Hyvien rasvojen lisäksi avokado sisältää runsaasti B-vitamiineja. Avokadolla on helppo loihtia ruoasta astetta terveellisempää. Kokeile näitä vinkkejä!
Korvaa voi leivonnassa
Vieraasi eivät taatusti arvaa, että olet vaihtanut voin avokadoon vaikkapa suklaisissa browniepaloissa. Tuloksena on yhtä herkullisia ja mehukkaita suklaaleivoksia kuin voillakin, mutta leivosten energiamäärä on pienempi ja rasvakoostumus parempi.
Korvaa juusto ja kerma kastikkeissa
Kermainen pasta on kieltämättä hyvää, mutta tiesitkö, että voit korvata kerman myös avokadolla? Saat pastaruokiin mehukkuutta sekoittamalla pastan joukkoon avokadosta, oliiviöljystä ja yrteistä tehosekoittimella pyöräytettyä kastiketta.
Juustokaan ei ole välttämätön pastan päälle, kun ruoassa on riittävästi täyteläistä avokadoa.
Korvaa maito pirtelöissä ja smoothieissa
Avokado tuo pirtelöihin ja smoothieihin kermaisen koostumuksen ja pehmeän maun, ja sillä voi korvata maidon. Kokeile yhdistää avokado esimerkiksi tuoreen basilikan kanssa.
Lähde: womenshealthmag.com