Kuitua aamiaiselle – kotimainen herkku on terveyspommi!

Kaurapuuro on erinomainen aamupalavaihtoehto painonpudottajalle. Kaura alentaa kolesterolia, mutta kotimaisen kauran syömiselle löytyy myös monta muuta hyvää syytä, joista yksi on vatsan hyvinvointia edistävä kuitu.

Kaura sisältää sekä liukoista että liukenematonta kuitua. Liukoinen kuitu sitoo nestettä itseensä ja muodostaa suolen pinnalle geelimäisen kerroksen, joka helpottaa vatsan toimintaa. Liukoinen kuitu on lempeää vatsalle. Liukenematon kuitu puolestaan vauhdittaa vatsan toimintaa. Kuidun lisäksi kaura sisältää myös muun muassa magnesiumia, sinkkiä, seleeniä, mangaania ja rautaa.

Moni pohtii, missä määrin hiilihydraatit sopivat laihduttajalle, mutta kauran hiilihydraatteja ei kannata pelätä, sillä se pitää pitää hyvin nälkää ja tukee siten painonpudotusta. Hiilihydraattien mukana tulee paljon ravintoaineita ja kuituja, jos valitset terveellisiä tuotteita, kuten kauraa.

Lähde: Everydayhealth.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest