Laihduttaja – älä aliarvioi näitä painonpudotuskeinoja

Muista unen merkitys

Riittävä lepo tukee painonpudotusta. Riittävät unet nukkuneilla on Science Dailyssa julkaistun tutkimuksen mukaan pienempi ruokahalu ja suurempi kalorikulutus. Toisen tutkimuksen mukaan taas reiluja yöunia nukkuvat laihtuivat paremmin kuin vähillä yöunilla olijat.

Vähennä alkoholinkulutusta

Jos tapanasi on siemailla viiniä tai saunaoluita runsaanlaisesti tai usein, laihdut taatusti, kun vähennät alkoholinkäyttöäsi. Alkoholi sisältää petollisen paljon energiaa.

Suosi jogurttia

Jogurtti on hyvä valinta painonpudottajan lautaselle. Journal of Nutritionissa julkaistu tutkimus osoittaa, että probiootteja sisältävää jogurttia syöneet naiset laihtuivat lähes kaksi kertaa paremmin kuin ne, jotka eivät syöneet probiootteja, vaikka molemmat ryhmät noudattivat vähäkalorista ruokavaliota.

Lisää kalanrasvaa

Jos kaipaat hieman lisäbuustia laihdutusprojektiisi, lisää lautaselle enemmän mereneläviä. Omega-3-rasvahapot ovat tärkeitä muun muassa sydämen terveydelle. Tutkimusten mukaan rasvahapot saattavat myös tukea painonpudotusta ja alentaa verensokeria. Syö kalaa vähintään pari kertaa viikossa eri kalalajeja vaihdellen.

Lisää aamupalalle proteiinia

Aamiaisella ei kannata luottaa pelkästään hiilihydraattien tarjoamaan energiaan, sillä aamupalalla nautittu proteiini pitää hyvin nälkää ja auttaa hillitsemään mielitekoja. Proteiinia saat kätevästi esimerkiksi kananmunasta, rahkasta tai jogurtista.

Syö enemmän kasviksia

Syö välipalaksi porkkanoita, kurkkua tai vaikka paprikasuikaleita. Kasviksista saat kuitua ja terveellisiä vitamiineja. Kuitu auttaa pitämään nälkää ja verenpaineen tasaisena. Kasvikset ovat myös kevyttä syötävää, eivätkä ne siten kartuta päivän kalorisaantia liiaksi.

Lähde: eatthis.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest