Voit soseuttaa keiton aivan tasaiseksi samettiseksi ja kuutioida tai suikaloida osan kasviksista, niin keitosta tulee vähän pureskeltavaa. Jos olet hyvin vähäkalorisen ja herkullisen makuisen varsisellerin ystävä, suikaloi sitä tomaatti- ja muidenkin keittojen joukkoon.
Herkullisia keittoja syntyy tomaatista, kurkusta, pakasteherneistä, melonista, paprikasta ja niiden sekoituksesta. Anna keittojen maustua vähän aikaa jääkaapissa ennen tarjoilua. Hellesäällä voit tipauttaa keiton joukkoon muutaman jääpalan juuri ennen tarjoilua.
Kylmät keitot sopivat niin lounaan kuin päivällisenkin alkuruuaksi ja salaatin tilalla tarjottuna. Ne maistuvat helteellä leivän kanssa kevyeksi lounaaksi tai iltapalaksi. Kun haluat keitosta tuhdimpaa, lisää keiton joukkoon raejuustoa, 2%:n Viola salaattikuutioita tai muuta kevyttä juustoa, tofua tai keitettyä kananmunaa. Pinnalle sopii myös kypsä liha, kana tai esim. savukala.
Kaikkien kylmien keittojen maku paranee ja pehmenee, kun lisäät joukkoon kylmäpuristettua rypsi- tai oliiviöljyä. Samalla saat hyvää rasvaa.
Reseptit:
Nopea kylmä tomaattikeitto tomaattimehusta
Soseutettu kylmä tomaattikeitto
Vihreä kylmä keitto raejuuston ja porkkanan kanssa