Kylmät keitot maistuvat lämpiminä päivinä

Voit soseuttaa keiton aivan tasaiseksi samettiseksi ja kuutioida tai suikaloida osan kasviksista, niin keitosta tulee vähän pureskeltavaa. Jos olet hyvin vähäkalorisen ja herkullisen makuisen varsisellerin ystävä, suikaloi sitä tomaatti- ja muidenkin keittojen joukkoon.

Herkullisia keittoja syntyy tomaatista, kurkusta, pakasteherneistä, melonista, paprikasta ja niiden sekoituksesta. Anna keittojen maustua vähän aikaa jääkaapissa ennen tarjoilua. Hellesäällä voit tipauttaa keiton joukkoon muutaman jääpalan juuri ennen tarjoilua.

Kylmät keitot sopivat niin lounaan kuin päivällisenkin alkuruuaksi ja salaatin tilalla tarjottuna. Ne maistuvat helteellä leivän kanssa kevyeksi lounaaksi tai iltapalaksi. Kun haluat keitosta tuhdimpaa, lisää keiton joukkoon raejuustoa, 2%:n Viola salaattikuutioita tai muuta kevyttä juustoa, tofua tai keitettyä kananmunaa. Pinnalle sopii myös kypsä liha, kana tai esim. savukala.

Kaikkien kylmien keittojen maku paranee ja pehmenee, kun lisäät joukkoon kylmäpuristettua rypsi- tai oliiviöljyä. Samalla saat hyvää rasvaa.

Reseptit:

Kylmä kurkku-salaattikeitto

Kylmä kurkkukeitto

Gazpacho kylmä tomaattikeitto

Nopea kylmä tomaattikeitto tomaattimehusta

Soseutettu kylmä tomaattikeitto

Tomaatti-mantelikeitto

Vihreä kylmä keitto raejuuston ja porkkanan kanssa

Kylmä melonikeitto

Kylmä hernesosekeitto

 

Keitot sopivat kesälounaaksi
Kylmät keitot sopivat lounaan tai päivällisen alkuruuaksi ja salaatin tilalla tarjottuna. Ne maistuvat lämpimällä säällä leivän kanssa kevyeksi lounaaksi tai iltapalaksi.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest