Laihduttajan superruoka täyttää vatsan vähillä kaloreilla

Kaali on todella edullinen ja ravintorikas raaka-aine, jota on saatavilla ympäri vuoden. Alkukesästä varhais- ja kesäkaalit ovat parhaimmillaan, syksyn tullen nautitaan puolestaan kerä- ja ruusukaaleista. Lue kolme syytä, minkä vuoksi sinun kannattaa lisätä kaalia ruokavalioosi. 

Kaali auttaa laihtumaa

Kaalissa on vain vähän kaloreita, mutta se täyttää vatsaa tehokkaasti. Sadassa grammassa kaalia on vain noin 22 kaloria. Kaali sisältääkin vain vähän hiilihydraatteja, mutta paljon vitamiineja, kivennäisaineita ja kuitua. Tämän vesi- ja mineraalipitoisen vihanneksen syöminen kiihdyttää aineenvaihduntaa, ja auttaa kehoa poistamaan tehokkaasti ylimääräistä nestettä.

Kaali tukee ruoansulatusta

Kaali on hyväksi ruoansulatukselle, sillä sen runsas kuitupitoisuus pitää ruoansulatuksen toiminnassa. Kaalin on todettu auttavan ihmisiä, jotka kärsivät ummetuksesta, vatsahaavasta tai närästyksestä. Kaali sisältää sekä liukenevaa että liukenematonta kuitua, joilla on merkitystä kolesterolitason alenemisessa. Kaalilla on myös puhdistavia ominaisuuksia, sillä se poistaa kehosta tehokkaasti myrkyllisiä yhdisteitä.

Kaali pitää terveenä

Kaalin sisältämät glukosinolaatit suojaavat sydän- ja verisuonitaudeilta, sekä taistelevat syöpää vastaan. Kaalin korkea C-vitamiinipitoisuus ja flavonoidit puolestaan tukevat tehokkaasti kehon vastustuskykyä ja edistävät terveyttä. Kaali lujittaa myös luita, sillä se sisältää runsaasti kalsiumia. Jos syöt vain vähän kaalia, valitse lautaselle punakaali, sillä sen vitamiinipitoisuudet ovat korkeimmat.

Lähde: Popsugar

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest