Liikkujalle lisää voimaa – syö näitä superruokia

Superruokana voi pitää myös tuttuja raaka-aineita, jotka sisältävät runsaasti terveydelle tärkeitä ravintoaineita. Women’s Health listasi joukon ruokia, jotka sopivat erityisen hyvin ahkerasti treenaavalle ja liikkuvalle.

Kaura

Kaura sopii erityisen hyvin syötäväksi ennen treeniä, sillä se antaa energiaa pitkäkestoiseenkin liikuntaan. Tee esimerkiksi tuorepuuro tai smoothie, johon lisäät kaurahiutaleita.

Rusinat

Jos voimat uhkaavat loppua kesken liikuntasuorituksen, syö kourallinen rusinoita. Ne antavat nopeasti tarvitsemaasi energiaa.

Banaani

Banaani on kätevä välipala, joka korvaa mainiosti urheilujuomat.

Inkivääri

Inkivääri saattaa tutkimusten mukaan vähentää lihaskipuja jopa 20 prosentilla. Raasta inkivääriä teehen, smoothieen tai lämpimien ruokien joukkoon.

Kananmunat

Kananmunien leusiini auttaa lihaksia palautumaan treenistä ja auttaa niitä kasvamaan. Kananmunat sopivat hyvin syötäväksi lihaskuntoharjoittelun jälkeen.

Rasvaiset kalat

Kalan proteiini käynnistää palautumisen. Kalasta saat myös reilun annoksen terveellisiä, pehmeitä rasvoja.

Pistaasipähkinät

Jos et pääse laittamaan kunnon ateriaa heti treenin jälkeen, nappaa kourallinen rasvaisia ja proteiinipitoisia pistaasipähkinöitä ensihätään.

Punajuuri

Punajuurimehun on todettu tutkimuksissa parantavan urheilusuorituksia, joten punajuuri on oiva valinta syötäväksi ennen liikuntaa. Nauti punajuuri esimerkiksi mehun muodossa.

Soijapavut

Soijapavut ovat hyvä proteiinin ja kuidun lähde, joten ne sopivat naposteltavaksi esimerkiksi liikunnan jälkeen.

Lähde: Women’s Health

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest