Mustikkapiirakka hiivataikinapohjalla

Valmistuaika: 60 min

Annoksia: 12 (1 annos= 2 palaa)

207 kcal per annos

 

Ainekset:

3 dl rasvatonta maitoa

30 g hiivaa

0.75 dl sokeria

hyppysellinen suolaa

1 dl Nalle kaura&ruis puurohiutaleita, kuitua 15%

5.5 dl hiivaleipävehnäjauhoja

0.5 dl kasvirasvavalmistetta, pullomargariinia

Taikinan taputteluun:

1 rkl hiivaleipävehnäjauhoja

Pinnalle:

1.5 l mustikkaa

3 rkl perunajauhoja

0.75 dl sokeria

 

Valmistusohje:

Murusta hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa joukkoon sokeri ja ripaus suolaa sekä puurohiutaleet. Lisää vähitellen joukkoon loput jauhot samalla vatkaten haarukkavatkaimella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Lisää rasva loppuvaiheessa. Taikina saa olla löysää. Anna taikinan levähtää 10 minuuttia liinan alla lämpimässä, jos on aikaa. Tai kaada se heti leivinpaperoidulle isolle uunipannulle/pelllille ja levitä ensin lastalla jonkin verran. Ripottele pinnalle vähän jauhoja ja taputtele taikina isoksi, tasaiseksi levyksi. Peitä liinalla ja anna kohota 10-15 minuuttia lämpimässä paikassa.

Sekoita sillä välin perunajauhot ja sokeri mustikoiden joukkoon. Mustikoita voi olla enemmän tai vähemmän saaliin mukaan tai ostettujen pakastemustikkapussien mukaan. Levitä mustikat piirakkapohjalle ja kypsennä 200 asteessa 16-20 minuuttia uunin toiseksi alimmalla tasolla.

Anna jäähtyä hetki ennen leikkaamista työlaudan päällä. Pellillisestä tulee 12 isoa palaa tai 24 pientä palaa.

VINKKI: Jos haluat valmistaa pienemmän annoksen, tee 1½ dl:n taikina. Se riittää halkaisijaltaan 24-26 cm:n metalliseen tai keraamiseen piirakkavuokaan. Kypsennä keraamisessa vuoassa paistuva piirakka alimmalla ritilätasolla.

VINKKI: Voit käyttää pohjaa myös muiden kuten puolukka-, omena-, -ym. piirakoiden pohjataikinaksi.

Resepti ja kuva: Kati Nappa

 

Lisää maistuvia ja keveitä reseptejä löydät Keventäjätpalvelusta. Liity nyt!

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest