Krista Kupariharju pitää ehdotonta herkuttelukieltoa turhan armottomana suhtautumistapana keventäjälle.
– Ihan tutkitustikin ajatellaan, että satunnainen herkuttelu auttaa välttämään pahoja ylilyöntejä. Sanoisin, että jokaisen täytyy miettiä itselle sopiva strategia, mitä herkutteluun tulee.
Se, pitääkö herkutteluun puuttua, riippuu paljon siitä, miten usein herkuttelee.
– Jos on tottunut päivittäiseen kahvipullaan ja siitä on vaikea päästä eroon, pitää ehkä oikeasti miettiä, mitä muuta se voisi olla kuin perinteinen pulla. Voisiko esimerkiksi pulla olla leivottu keinotekoiseen makeutusaineeseen.
– Keventäjien reseptipankista löytyy paljon ohjeita kevennettyihin leivonnaisiin. Viimeisempänä olen tehnyt esimerkiksi reseptin keventäjän suklaakakkuun. On ollut mielenkiintoista huomata, että leivonnaisesta pystyy nipistämään aika paljon kaloreita, ja silti lopputulos on hyvä!
Katso Kristan vierailu Huomenta Suomessa ja kokeile herkullisia Höyrytettyjä herkkuhedelmiä, joita Krista valmistaa videolla.