Nämä ruoat tehostavat treeniä ja auttavat palautumaan – kokeile!

Banaani

Banaani antaa hyvää energiaa pitkäkestoiseen ja tehokkaaseen urheilusuoritukseen, ja hedelmän sisältämä kalium ehkäisee lihaskramppeja. Banaani on luonnollinen ja kätevä välipala, joka ei sisällä turhia lisäaineita.

Omena

Omenan sisältämä flavonoidi kversetiini voi parantaa aineenvaihduntaa ja fyysistä kestävyyttä. Yhden tutkimuksen mukaan kversetiiniä nauttineet amatööripyöräilijät jaksoivat pyöräillä 13 prosenttia kauemmin kuin ne, jotka eivät syöneet kversetiiniä.

Tutkimuksessa nautitut määrät olivat moninkertaisia verrattuna yhden omenan sisältämään kversetiinimäärään, mutta omena voi silti toimia hyvänä välipalana ennen treeniä.

Vihreät lehtivihannekset

Vihreillä lehtivihanneksilla on runsaasti terveyshyötyjä, joista yksi liittyy treenaamiseen. Vihannekset saattavat nimittäin ehkäistä lihasvammoja liikunnan yhteydessä.

Tätä näkemystä tukee tutkimus, jossa tutkittavat söivät kahdeksan viikon ajan vihreitä lehtivihanneksia joka kerta ennen raskasta treeniä. Tulosten mukaan lehtivihannesten syöminen vähensi lihasvammojen määrää.

Rusinat

Rusinat voivat antaa hyvää lisätehoa pitkäkestoiseen harjoitukseen. Kalifornian yliopistossa tehty tutkimus osoitti, että 100 kilokalorin edestä rusinoita ennen treeniä tai sen aikana syöneet juoksivat nopeammin kuin ne, jotka joivat vain vettä eivätkä syöneet mitään.

Inkivääri

Inkivääristä voi olla apua lihaksille urheilusuorituksesta palautumisessa. Erään tutkimuksen mukaan puolikas teelusikallinen tuoretta inkivääriä vähensi seuraavan päivän lihaskipuja 25 prosentilla.

Lisää inkivääriä esimerkiksi teehen, smoothieen tai lihan marinadiin.

Lähde: shape.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest