Tässä ovat pahimmat piilosokeripommit

Sokeria saadaan päivän mittaan monista eri lähteistä, joista osaa ei varsinaisesti mielletä makeiksi tuotteiksi. Arjen pienillä valinnoilla on merkitystä, kun haluat vähentää sokerinsaantiasi.

Salaatinkastikkeet

Valmiit salaatinkastikkeet ovat täynnä suolaa ja sokeria, vaikka ostaisitkin kevyt-versioita. Piilosokeria voi olla erityisen paljon ranskalaisessa ja Thousand Island -kastikkeissa sekä hedelmäisissä kastikkeissa.

Ravintolassa salaatinkastike kannattaa pyytää erikseen, jolloin sen määrää voi itse säädellä. Suosi myös kastikkeena puhdasta oliiviöljyä.

Murot

Jokainen tietää, että suklaiset ja sokerihuurretut murot ovat sokeripommeja, mutta tavalliset murotkaan eivät aina ole sokerittomia, sillä sokeria löytyy myös useista terveellisiksi mielletyistä täysjyvämuroista.

Valitse lautasellesi sokerittomia muroja tai kevennä saamaasi sokeriannosta korvaamalla puolet muroista pähkinöillä.

Maustetut jogurtit

Kaikki jogurtit sisältävät maidon omaa sokeria, mutta varsinaisen sokeripommin jogurteista tekee lisätty sokeri. Lisättyä sokeria löytyy kaikista maustetuista jogurteista, kuten hedelmä- ja marjajogurteista.

Vähennä sokerinsaantiasi vaihtamalla maustetut jogurtit maustamattomaan. Maustamattomasta jogurtista löytyy erilaisia versioita, niin rasvatonta, kreikkalaista kuin turkkilaistakin jogurttia.

Kuivatut hedelmät

Kuivatut hedelmät ovat kuitupitoinen välipala, mutta toisaalta ne sisältävät paljon sokeria.

Syö kuivattuja hedelmiä kohtuudella ja suosi ruokavaliossa tuoreita hedelmiä.

Grillaus- ja maustekastikkeet

Grillaukseen tarkoitetut kastikkeet ja marinadit antavat hyvää makua ruoalle, mutta on hyvä huomioida, että iso osa mausta tulee sokerista.

Kokeile tehdä grillikastikkeet ja marinadit itse, niin voit kontrolloida sokerin määrää.

Lähde: huffingtonpost.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest