Pahimmat laihdutusmokat – älä sorru näihin

Laihduttaminen on aikaa ja sitkeyttä vaativa projekti. Helpon ratkaisun perässä ei kannata juosta, vaan elämäntapoja kannattaa uudistaa lopullisesti. Näihin mokiin ei kannata sortua.

Et suunnittele etukäteen

Suunnittele ruokailuja jo etukäteen, muuten sorrut nälän iskiessä epäterveellisiin vaihtoehtoihin, jotka ovat helposti saatavilla. Varaudu siis välipaloin esimerkiksi töihin tai harrastuksiin ja osta kaupasta aineksia kerralla vaikka koko viikon terveellisiä aterioita varten.

Et kerro kenellekään projektistasi

Jos sinusta tuntuu, että muut sabotoivat tietämättään kevennysprojektiasi, harkitse läheisille kertomista. Kun olet kertonut tavoitteistasi, et todennäköisesti saa kahvivierailulla eteesi suklaakakkua, josta yrität sitten kohteliaasti kieltäytyä. Läheisten tuki voi olla ensiarvoisen tärkeää laihdutusprojektissa.

Liikaa tai liian vähän proteiinia

Proteiinipitoiset ruokavaliot ovat tällä hetkellä suosiossa, ja laihduttajan onkin huolehdittava riittävästä proteiininsaannista. Älä kuitenkaan mene liiallisuuksiin, vaan pidä kultainen keskitie proteiinin kanssa. Proteiinia on hyvä sisältyä jokaiseen ateriaan, sillä se pitää hyvin nälkää.

Arvioit väärin liikunnan kuluttamat kalorit

Jumppatunti ei kuluta pizzan verran kaloreita, eikä kuntosalitreenikään mahdollista herkuttelua ilman mitään rajoja. Keventäjien liikuntapäiväkirjan avulla pysyt hyvin kärryillä liikunnan kuluttamista kaloreista.

Kiellät itseltäsi kaiken

Jos kieltäydyt tiukasti kaikista herkuista, joita todella rakastat, saatat tylsistyä painonpudotusprojektiisi heti alkumetreillä. Keventäjän ruokavalioon mahtuu jonkin verran herkkujakin riippuen siitä, mitä muuta päivän aikana syöt. Tärkeintä on seurata päivän kokonaiskalorisuosituksia.

Et pidä kirjaa kaloreistasi

Laihtuminen edellyttää sitä, että kulutat enemmän kaloreita kuin syöt. Kun kirjaat tarkasti kaiken syömäsi ylös, voit seurata sitä, miten paljon ruuasta saat energiaa, rasvoja, proteiinia tai vaikka kasviksia.

Liioittelet karkkipäivien kanssa

Jos sallit itsellesi yhden herkuttelupäivän viikossa, pidä huolta, ettet sorru silloin ahmimaan ruokaa monen päivän edestä.

Lähde: Popsugar

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest