Nämä tavat pahentavat roskaruokahimoa – pääse irti koukusta

Mieliteot kuuluvat normaaliin elämään, mutta liian hallitsevina ne saattavat haitata kevennysprojektia. Monipuoliseen ruokavalioon mahtuu silloin tällöin herkkuhetkiäkin, mutta jos mieliteot vaivaavat lähes päivittäin, kannattaa niistä pyristellä irti. Nämä asiat saattavat pahentaa mielitekoja roskaruokaa kohtaan.

Jätät aterioita väliin

Aterioiden väliin jättäminen johtaa usein matalaan verensokeriin, joka puolestaan kasvattaa mielitekoja kaikkea runsasenergistä ruokaa kohtaan.

Keho himoitsee etenkin nopeita hiilihydraatteja, mutta ikävä fakta on, että tällaisen aterian jälkeen tunnet luultavasti itsesi melko nopeasti taas nälkäiseksi. Ruokailuvälit onkin syytä pitää tasaisina, jolloin verensokeri ei pääse heittelemään liikaa, etkä sorru niin todennäköisesti pussilliseen perunalastuja tai hampurilaisateriaan. Jos syöminen tuppaa unohtumaan vahingossa, laita kello hälyttämään ruoka-ajan merkiksi.

Nukut liian vähän

Unenpuute mitä todennäköisimmin heikentää tahdonvoimaasi vastustaa erilaisia kiusauksia. Jos et ole levännyt kunnolla, käännyt todennäköisemmin helppojen pikaruokavaihtoehtojen puoleen saadaksesi nopeasti energiaa. Yritä löytää lisävirtaa muista asioista lähtemällä vaikka kävelylle raikkaaseen ilmaan.

Olet pahalla tuulella

Monet aikuiset liittävät roskaruoan tunteisiin ja syövät sitä etenkin silloin, kun tuntevat olonsa ärsyyntyneiksi ja pahantuulisiksi. Älä siis lähde ruokakauppaan äkäisenä. Yritä erottaa tunteet ja mieliteot toisistaan äläkä anna mieliteoille periksi. Ne haihtuvat kyllä eivätkä jää vainoamaan sinua.

Lähteet:

Women’s Health

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest