Vinkit perheen keventäjälle
- Ala pikku hiljaa valmistaa vähäkalorisempia ruokia. Lisää kasvisten, hedelmien ja marjojen määrää.
- Suosi tummaa ja täysjyväpitoisempia viljatuotteita (esim. täysjyväriisi, riisi&vilja, ohrasuurimot).
- Valitse perheen leiväksi muuta kuin valkoista leipää. Terveellisempien leipien valikoima kasvaa tällä hetkellä vauhdilla.
- Täytä oma lautasesi runsaammin kasviksilla ja kevyemmillä tuotteilla ja ota vain pieni annos ”raskaampaa” ruokaa.
- Puuro sopii koko perheen aamiaiseksi ja on koululaisillekin erittäin hyvä vaihtoehto.
- Valmista kerralla isompia annoksia, joista riittää kahdelle aterialle. Samasta pääraaka-aineesta valmistuu kätevästi pienellä vaivalla pari erilaista ruokaa.
- Suosi pieniä vähäkalorisia jälkiruokia, joiden rasvapitoisuus on kohtuullinen. Erilaiset kiisselit, keitot, marja- ja hedelmäsalaatit ovat terveellisiä ja herkullisia.
- Jäähdytä seuraavaan kertaan tarkoitettu annos välittömästi valmistamisen jälkeen. Jäähtyminen sujuu nopeasti, kun nostat valmistusastian kylmällä vedellä täytettyyn tiskialtaaseen. Nosta se jäähdyttämisen jälkeen heti jääkaappiin. Ruoka säilyy jääkaapissa 2-4 päivää.
- Osan ruoasta voit myös pakastaa myöhempää käyttöä varten. Mutta älä unohda niitä pitkäksi aikaa pakastimeen.
- Ruokailu on sosiaalinen tapahtuma. Kannusta siis kaikkia perheesi jäseniä yhteisen pöydän ääreen niin usein kuin mahdollista. Kiireetön yhdessäolo palkitsee ruoanvalmistajan ja hitaampi syöminen on nautinnollisempaa. Ruokaa pitää maistella ja pureskella kunnolla!
Moni perheellinen joutuu toteamaan, että ei saa tarpeeksi tukea kevennysurakassaan, koska perhe haluaa syödä kuten ennenkin. Tässä sinulle vinkkejä miten onnistut keventämään ja saamaan samalla perheesikin mukaan kohti terveellisempää ruokavaliota!