Rukiiset ruusunmarjasämpylät

Annoksia: 24 kpl

Energiapitoisuus: 166kcal/annos

 

Ainekset:

3 dl omenatäysmehua

200 g kermaviiliä, vähälaktoosinen, 3,5% rasvaa

50 g hiivaa

1 tl ruokasuolaa

0.75 dl rypsiöljyä

1 rkl hunajaa

125 g ruusunmarjasosetta 

1 dl ruishiutaleita 

1 dl ruisleseitä

5 dl ruisjauhoja

7 dl täysjyvävehnäjauhoja 

1 kananmuna

1 dl auringonkukansiemeniä

 

Valmistusohje:

Sekoita omenamehu ja kermaviili keskenään ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää suola, öljy, hunaja ja ruusunmarjasose.

Lisää hiutaleet, leseet ja jauhot erissä ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi.

Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki ja jaa se 24 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Anna kohota vielä noin 15 minuuttia.

Voitele sämpylät kananmunalla ja ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

 

Resepti ja kuva: Krista Niiniharju

Lisää herkullisia reseptejä löydät Keventäjät-palvelusta. Liity nyt!

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest