Syö hedelmä päivässä – saat uskomattoman terveyshyödyn

Päivittäinen hedelmän syöminen vaikkapa välipalana voi pienentää sydän- ja verisuonitautien riskiä jopa 40 prosentilla, osoittaa seitsemänvuotinen Kiinassa tehty tutkimus, johon osallistui lähes puoli miljoonaa henkilöä.

Tutkimukseen osallistuneet jaettiin viiteen ryhmään sen mukaan, miten usein he söivät hedelmiä. Vaihtoehdot olivat ei koskaan, kuukausittain, 1–3 kertaa viikossa, 4-6 kertaa viikossa ja päivittäin. Myös muut elintavat, kuten tupakointi ja alkoholinkäyttö otettiin huomioon.

Seitsemän vuoden jälkeen hedelmiä päivittäin syövillä oli 40 prosenttia pienempi riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin kuin heillä, jotka eivät syöneet hedelmiä lainkaan.

Tutkimuksen mukaan tuoreiden hedelmien syöminen voi vähentää sydän- ja verisuonitautien riskiä. Mitä enemmän hedelmiä syö, sitä enemmän riski pienenee. Lisäksi hedelmiä syövillä oli usein matalampi verenpaine.

Lähde: Womenshealthmag.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest