Syö terveellisemmin – näin muutat tottumuksiasi

Vuonna 2013 Kent State Universityssä tehty tutkimus osoitti, että tietoinen syömistottumusten ajattelu voi tehostaa kylläisyydentunnetta. Ajatusten uhraaminen ruokailuun siis kannattaa.

Miten ruokailusta sitten voisi tulla tietoisemmaksi? Testaa vinkkejä.

Kiinnitä huomiota annoskokoon

Kun otat ruokaa lautaselle, kiinnitä huomiota ruoan määrään äläkä toimi totutun tavan mukaisesti. Katso, että annoksesi on koostettu lautasmallin mukaan.

Jos joudut turvautumaan ravintolasta mukaan haettuun ruokaan, siirrä se lautaselle äläkä syö sitä suoraan pakkauksesta. Lautaselta pystyt hahmottamaan annoksen koon.

Mieti, paljonko tarvitset ruokaa

Kuuntele itseäsi ja nälän voimakkuutta. Jos mielesi tekee ottaa lisää ruokaa, odota hetki ja anna ruoan hieman laskeutua. Saatat huomata, ettet oikeasti ole enää nälkäinen.

Keskity syömiseen

Lehden lukeminen, netin selaaminen tai television katselu voi tuntua kivalta puuhalta syömisen lomassa, mutta ne on syytä jättää välistä silloin kuin syöt. Keskity ruokailuhetkeen ja syömääsi ruokaan. Tällöin et tule vahingossa syöneeksi enempää ruokaa kuin mitä oikeasti tarvitsisit.

Kuvittele olevasi ruokakriitikko

Jos ruokailuhetkeen keskittyminen tuntuu vaikealta, kuvittele olevasi ruokakriitikko niin hassulta kuin se aluksi voikin tuntua. Keskity siis syödessäsi ruoan makuun, tekstuuriin ja ulkonäköön ja nauti ruoasta. Ruokaa tulee helposti ahmittua liikaa, mikäli pidät ainoana tavoitteenasi lautasen kaluamista tyhjäksi.

Lähde: Women’s Health

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest