Eroon tunnesyömisestä – vahvista itsekuriasi

Jatkuva napostelu kerryttää helposti liikakiloja ja hankaloittaa painonpudotusprojektia. Usein napostelu liittyy tunnesyömiseen, eli tottumukseen siirtyä ruuan pariin, kun mieliala on matalalla. Foxnews listasi keinot, joiden avulla tunnesyömisestä voi päästä eroon.

Pidä säännölliset ruoka-ajat

Koska kiljuva nälkä pahentaa mielitekoja, on laihduttajan hyvä noudattaa säännöllisiä ruoka-aikoja. Kun ruoka-ajat ovat säännölliset, ei nälkä pääse kasvamaan aterioiden välillä liian suureksi ja verensokeri pysyy tasaisempana. Tällöin herkuista on helpompi pysyä erossa.

Paina pausea

Kun naposteluhimo iskee, keskeytä itsesi ja ala tehdä jotain muuta. Soita ystävälle, lähde kävelylle tai siirry tekemään jotain, mikä vaatii tarkkaa keskittymistä.

Valitse viisaammin

Tyydytä mielihalut syömällä jotain terveellistä. Suosi esimerkiksi kasviksia, hedelmiä tai vaikkapa perunalastujen sijasta ruissipsejä.

Tyhjennä kaapit herkuista

Älä säilytä himoitsemiasi leivoksia tai karkkeja kotona, autossa tai työpaikalla, mistä saat ne helposti suuhusi. Kun herkut eivät ole helposti saatavilla, pystyt todennäköisemmin vastustamaan niiden kiusausta.

Visualisoi onnistuminen

Tee mielikuvaharjoituksia ja kuvittele itsesi tavoitteesi saavuttaneena. Ajattele positiivisesti ja usko, että sinulla on riittävästi tahdonvoimaa vastustaaksesi ylenmääräistä napostelua.

Lähde: Foxnews

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest