Syö terveellisesti reissun päällä – poimi vinkit talteen

Pakkaa matkustamista varten laukkuusi terveellisiä eväitä, jotta nälkä ei yllätä heti matkanteon alkumetreillä. Varaa mukaasi esimerkiksi hedelmiä ja pähkinöitä, muista myös juomavesi.

Kätevin tapa lähteä reissuun on suunnitella sitä etukäteen. Jos aiot yöpyä hotellissa, selvitä määränpään ravintolatarjontaa jo etukäteen, jotta et sortuisi syömään heti ensimmäisenä näkemässäsi tutussa pikaruokapaikassa.

Jos syöt ala carte -ravintolassa, kiinnitä huomiota ruokalistaan. Usein ravintoloiden alkupalavalikoimat ovat todella rasvaisia. Tuhti alkupala myös vähentää ruokahalua ennen terveellisempää pääruokaa. Pyri siis valitsemaan alkupalasi huolella, ja vältä rasvaisia naposteltavia. Valitse pääruoaksi liha- tai kalaruoka runsaalla määrällä kasviksia ja keitettyjä perunoita. Jos annos on kovin suuri tai rasvainen, jätä osa syömättä.

Joistakin ravintoloista ja huoltoasemilta löytyy noutopöytä esimerkiksi lounasaikaan. Valitse noutopöydästä lautasmallin mukaan: ensin iso kasa salaattia, sitten lihaa, kanaa tai kalaa (varo kastikkeita) ja sitten perunaa, riisiä tai pastaa. Salaatit ja keitot ovat usein kevyitä vaihtoehtoja, mutteivat kuitenkaan aina. Kysy rohkeasti henkilökunnalta, mitä annos sisältää ja voisiko sitä jotenkin keventää.

Vältä uppopaistettuja tai kastikkeisiin upotettuja ruokia. Pidä huolta, että saat lautasellesi runsaasti proteiinia.

Aamupalalla terveellistä syötävää on yleensä helppo löytää, etenkin jos yövyt hotellissa. Hotellien aamupalabuffetit ovat usein runsaita, ja valinnanvaraa riittää. Terveellisiä ja hyvin nälkää pitäviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi keitetyt kananmunat, maustamaton jogurtti ja marjat sekä tumma leipä kasvistäytteillä ja kevyellä leikkeleellä.

Lähteet: Keventäjät-asiantuntijat, Men’s Health

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest