Tällä juomalla hurjia vaikutuksia terveyteen

Teellä on lukuisia terveysvaikutuksia, joten mikäli tee maistuu, kannattaa se ehdottomasti lisätä ruokavalioon. Uuden tutkimuksen mukaan tee pienentää ennenaikaisen kuoleman riskiä.

Teen terveyshyödyt liittyvät olennaisesti sen sisältämiin flavonoideihin.

Teen juominen pienentää ennenaikaisen sydän- tai verisuonitauteihin liittymättömän kuoleman riskiä, kertoo tuore tutkimus. Tutkimuksen mukaan riski pieneni teenjuojilla neljänneksellä verrattuna heihin, jotka eivät juoneet teetä.

Tutkimukseen osallistui 131 401 18–95-vuotiasta henkilöä.

– Yleisesti ottaen kahvinjuojilla näyttäisi olevan suurempi riski sairastua sydän- ja verisuonisairauksiin, kun taas teetä juovilla riski on pienempi, tutkimusta johtanut professori Nicolas Danchin sanoi.

Tutkimukseen osallistuneista erityisesti miehet joivat paljon kahvia ja naiset teetä.

Eri teelaatuja tai mahdollista maidon lisäämistä juomaan ei otettu huomioon. Tutkittavilta kysyttiin vain, kuin paljon teetä he joivat päivässä. Erityisesti teen juominen pienensi ennenaikaisen kuoleman riskiä entisten tupakoitsijoiden kohdalla.

Lähde: Daily Mail

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest