Ethän sorru näihin laihdutuskikkoihin – teet hallaa kehollesi

Vaikka laihdutat, sinulla on lupa syödä itsesi kylläiseksi. Jos hylkäät kaikki suosikkiruokasi laihdutuskuurin alkaessa, et luultavasti pysty noudattamaan uutta ruokavaliotasi kovin kauaa.

Yhtä oikeaa laihdutusruokavaliota ei ole, vaan painoaan voi pudottaa hyvin erilaisilla valinnoilla. Kyse on siitä, kuinka paljon syöt. Pyri syömään esimerkiksi viidesosa vähemmän kuin ennen ja kuulostele jäätkö nälkäiseksi. Jos kaipaat isoja ruoka-annoksia, lisää lautasellesi kasviksia. Ne täyttävät vatsan, mutta sisältävät vain vähän kaloreita. Syö rauhallisesti ja kuulostele oloasi: elimistö ilmoittaa kylläisyydestä viiveellä.

Sen sijaan nopeisiin vippaskonsteihin keventäjän ei kannata sortua. Tässä yleisiä kikkoja, jotka voivat ensialkuun kuulostaa nopeilta keinoilta hoikistua.

Laihdutuspillerien syöminen

Lupaus sähäkästä rasvanpoltosta ilman erityistä omaa ponnistelua on valetta. Rasva ei voi poistua ilman että syöminen vähenee tai liikunta lisääntyy. Rasvaa polttavia aineita ei ole olemassakaan.

Vaikka huuhaa tuntuu houkuttelevalta, luvassa on useiden kilojen painonlasku viikossa ja tuotteen mainoksessa vedotaan lääketieteellisiin ja kliinisiin kokeisiin, kannattaa ykskantaan jättää kaikki tämänkaltaiset konstit syrjään. Voit saavuttaa terveemmän, hoikemman ja seksikkäämmän vartalon myös kotikonstein!

Vyötärön kaventaminen korseteilla

Unohda väliaikaiset ratkaisut ja tee pysyviä valintoja. Kapeamman vyötärön saa pudottamalla ylimääräiset kilot. Periaatteessa vyötärörasva pienenee aina kun laihtuu. Tutkimusten mukaan liikunnan avulla laihtuminen polttaa rasvaa vyötäröltä suhteessa paremmin kuin laihtuminen ruokavalion avulla.

Vatsalihasten treenaamisesta ei tässä tapauksessa ole kuitenkaan suurta hyötyä, vaan mikä tahansa energiaa kuluttava fyysinen aktiivisuus (esim. reipas kävely, pyöräily, uinti, jne.) riittää. Tässä yhteydessä on kuitenkin hyvä muistaa, että ruokavalion avulla pystyy yleensä laihtumaan enemmän kuin liikkuen, joten silläkin tavoin saa vyötäröä kavennettua

Kaikista hiilihydraateista luopuminen

Hiilihydraatit, muodikkaasti hiilarit, ovat keskeinen osa suomalaista ruokavaliota ja energian saantiamme. Niistä elimistö pystyy vapauttamaan energiaa nopeasti. Hiilihydraatteja tarvitaan elimistössä kasvuun, lihastyöhön, lämmön ylläpitämiseen, aineenvaihduntaan sekä hermoston ja elinten toimintaan.

Hiilihydraatteja on runsaasti leipä- ja muissa viljatuotteissa kuten puurossa, riisissä ja pastassa. Sokeri on 100 % hiilihydraattia. Ei olekaan yhdentekevää, millaista hiilihydraattia syö. Laadulla on tässäkin väliä, aivan kuten rasvojen kohdalla.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest