Terveellisessäkin ruoassa kaloripommeja – pidä kohtuus näiden kanssa

Women’s Health listasi runsasenergisia terveysherkkuja, joiden syömisessä kannattaa pitää kohtuus mukana.

Avokado

Avokado on erinomainen hedelmä, joka edistää sydämen terveyttä sekä hiusten ja ihon hyvinvointia. Avokadon rasvat ovat pehmeitä ja siten terveellisiä, mutta kuten aina, rasva sisältää runsaasti energiaa.

Chiasiemenet

Omega-3-rasvahappoja ja antioksidantteja sisältävät chiasiemenet ovat terveellinen proteiininlähde. Lisää lusikallinen siemeniä esimerkiksi jogurtin, puuron tai smoothien joukkoon. Suuremmat kertamäärät saattavat aiheuttaa ruoansulatusvaivoja, jos vatsa ei ole ennestään tottunut siemeniin.

Banaani

Muun muassa kaliumia ja vitamiineja sisältävä banaani on erinomainen välipala, joka sopii hyvin vaikka päivittäiseenkin ruokavalioon. Määrissä ei kuitenkaan kannata liioitella. Banaani sisältää enemmän energiaa kuin esimerkiksi omena tai appelsiini.

Kvinoa

Proteiini- ja kuitupitoinen kvinoa on terveellinen lisuke aterialle. Vaikka kvinoa onkin terveellistä, kannattaa annoskokoihin kuitenkin kiinnittää huomiota. Kvinoan lisäksi lautaselle kannattaa lisätä runsaasti kasviksia ja proteiininlähde, kuten kalaa tai lihaa.

Smoothie

Smoothien energiapitoisuus riippuu siitä, mitä olet tottunut juomaasi laittamaan. Esimerkiksi rasvaisesta jogurtista, banaanista, avokadosta ja leseistä tehty smoothie sisältää huomattavasti enemmän kaloreita kuin rasvattomasta rahkasta ja marjoista tehty juoma.

Lähde: Women’s Health

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest