Tiede kumosi 3 laihdutusmyyttiä: Lautasen koolla ei olekaan väliä

Myytti: Pienempi lautanen saa syömään vähemmän

Mitä pienempää lautasta käytät syödessäsi, sitä vähemmän tulet syöneeksi. Olet varmasti kuullut tämän ohjeen joskus. Tuoreen tutkimuksen mukaan pieni lautanen saattaa kuitenkin haitata laihdutusprojektia.

Appetitessa julkaistuun tutkimukseen osallistui 85 henkilöä, jotka söivät buffetissa sen verran kuin halusivat. Kävi ilmi, että pieniä lautasia käyttäneet söivät enemmän kaloreita kuin suurilta lautasilta syöneet. Suuria lautasia käyttäneet täyttivät ylimääräisen tilan lautasella vihanneksilla ja hedelmillä.

Tutkijat perehtyivät aiempaan tutkimustietoon, jonka perusteella näyttää siltä, että suuri lautanen saa syömään enemmän vain, jos se on kulhonmuotoinen ja syömiseen liittyy häiriötekijöitä, kuten television katselua ja internetissä surffaamista.

Myytti: Vaa’alla kannattaa käydä joka päivä

Tuoreen brittitutkimuksen mukaan ne henkilöt, jotka punnitsivat itsensä joka päivä eivät laihtuneet yhtään sen paremmin kuin harvemminkaan itseään punnitsevat.

Keventäjät suosittelee punnitusta kerran viikossa, mikä on riittävä tahti seurata omaa edistymistä.

Myytti: Hiilihydraatteja on rajoitettava, mikäli haluaa laihtua

Espanjalaistutkimus seurasi yli 9000 ihmisen ruokailutottumuksia ja painoa viiden vuoden ajan. He eivät löytäneet yhteyttä moniviljaleivän runsaan kulutuksen ja ylipainon välille. Itse asiassa täysjyväleipää syöneet lihoivat vähemmän todennäköisesti kuin ne, jotka eivät syöneet sitä säännöllisesti.

Valkoinen leivän päivittäinen nauttiminen sen sijaan näyttää olevan yhteydessä ylipainoon ja painonnousuun, mitä selittänee sen pienempi kuitupitoisuus.

Lähde: Women’s Health

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest