8 ruokaa joita syöt väärin – näin saat parhaat terveyshyödyt

Esimerkiksi vihannesten vitamiinien sanotaan säilyvän paremmin höyryttämällä vihannekset kuin keittämällä ne. Muista kuitenkin, että kasvikset ovat aina terveellisiä olivatpa ne sitten keitettyjä, höyrytettyjä tai raakoja, joten liian tarkaksi ei kannata ryhtyä.

Perunat

Valkoinen peruna ei välttämättä olekaan se kaikkein terveellisin vaihtoehto, vaikka se mukavasti tärkeitä ravintoaineita sisältääkin. Erään tutkimuksen mukaan perunan violetti versio tarjoaa kuitenkin valkoista perunaa enemmän terveyshyötyjä. Violetti peruna saattaa muun muassa alentaa verenpainetta ja syöpäriskiä.

Porkkanat

Syksyn tullen erityisesti lämpimät keitot maistuvat, mutta porkkanoita ei välttämättä kannata heittää soppaan kiehumaan, sillä porkkanat menettävät erään tutkimuksen mukaan ravintoaineita, kun ne leikataan pieniksi paloiksi. Ravintoaineet säilyvät tutkimuksen mukaan paremmin, kun porkkanat kypsennetään kokonaisina tai suurina lohkoina.

Tomaatit

Tomaatit ovat herkullisia salaateissa esimerkiksi balsamicolla höystettynä, mutta Harvardissa tehdyn tutkimuksen mukaan keho pystyy parhaiten hyödyntämään tomaattien terveellisen lykopeenin silloin, kun tomaatit on keitetty ja niissä on myös loraus öljyä.

Valkosipuli

Valkosipulin pilkkominen veitsellä ei anna syöjälleen parhaita terveyshyötyjä, sillä silloin aromit eivät pääse vapautumaan tehokkaimmalla mahdollisella tavalla. Murskaa valkosipuli veitsen lappealla puolella ja anna levätä 10 minuuttia ennen käyttöä.

Salaatinkastike

Rasvaton salaatinkastike sisältää vähemmän kaloreita, mutta öljy saattaa sittenkin olla parempi vaihtoehto kastikkeeksi. Rasva pitää paremmin nälkää ja auttaa kasvisten sisältämiä ravintoaineita imeytymään paremmin.

Kurpitsa

Älä turhaan kuori kurpitsaa, sillä kuori on täynnä terveellistä kuitua. Kuitu pitää vatsan kunnossa ja auttaa myös pitämään nälkää.

Appelsiini

Pilkotko appelsiinin lohkoiksi ja laitat lohkot lautaselle jääkaappiin odottamaan? Jos haluat säilyttää appelsiinien C-vitamiinipitoisuuden parhaalla mahdollisella tasolla, peitä appelsiinilohkot esimerkiksi foliolla.

Kaurapuuro

Lautasellinen kaurapuuroa on terveellinen aamupala, mutta sokerin ripottelu päälle ei ole hyvä idea. Lisää sokerin sijasta puuroon loraus maitoa, jotta saat aamiaiseesi myös proteiinia. Proteiini auttaa pitämään nälkää paremmin.

Lähteet: Huffington post, redbookmag.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest