Vatsa usein kipeänä? Syö näitä ruokia

Banaani

Banaani tekee hyvää ruoansulatukselle, sillä se sulaa helposti eikä ärsytä vatsaa.

Papaija

Lisää tämä trooppinen hedelmä ruokavalioosi, sillä se edesauttaa ruoansulatusta ja auttaa ummetukseen. Papaijan entsyymit rauhoittavat vatsaa.

Riisi ja peruna

Kun vatsa on kipeä, on hyvä pitäytyä tutussa perusruoassa, kuten keitetyssä riisissä tai keitetyissä perunoissa. Nämä ruoat eivät kuormita vatsaa vaan auttavat sitä toimimaan paremmin.

Inkivääri

Inkivääri on todellinen luonnonlääke vatsalle. Raasta tuoretta inkivääriä esimerkiksi teen joukkoon tai mausta sillä rohkeasti ruokia.

Omena

Omenat ovat banaanien tavoin erinomainen pektiininlähde. Vatsakipuiselle etenkin kypsennetyt omenat ovat vatsaystävällinen vaihtoehto, joten suosi esimerkiksi omenasoseita.

Kamomillatee

Sekä kamomilla- että piparminttuteellä on vatsaa rauhoittava vaikutus. Teet voivat auttaa vatsakipujen lisäksi myös varsinaiseen pahoinvointiin.  

Jogurtti

Maitotuotteet voivat ärsyttää kipeää vatsaa, mutta hapan jogurtti puolestaan usein helpottaa kipuja. Jogurttien maitohappobakteerit tasapainottavat vatsan toimintaa ja rauhoittavat sitä.

Lähde: shape.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest