Vatsalihakset esiin! Suosi näitä ruokia

Oikeanlainen, monipuolinen ruokavalio edesauttaa saavuttamaan tavoitteen litteämmästä vatsasta. Jotta onnistut tavoitteessasi, on tärkeää syödä oikein. Keho tarvitsee niin rasvaa, proteiinia, hiilihydraatteja kuin kuituakin.

Terveelliset rasvat

Tutkimusten mukaan tietyt rasvahapot saattavat tehostaa rasvanpolttoa sen lisäksi, että ne edistävät esimerkiksi sydänterveyttä. Rasvattomalle dieetille ei siis missään nimessä kannata ryhtyä.

Valitse lautaselle esimerkiksi:

avokadoa, oliivi- ja rypsiöljyä, manteleita, pähkinöitä, siemeniä

Nälkää pitävä proteiini

Proteiini auttaa pitämään kylläisyydentunteen pidempään, siksi esimerkiksi aamupalalla on aina hyvä syödä myös proteiinia. Proteiininlähteiksi ei kuitenkaan kannata valita ihan mitä vain, sillä lähteistä löytyy niin terveellisiä kuin epäterveellisiäkin vaihtoehtoja. 

Valitse lautaselle esimerkiksi:

Siipikarjanlihaa, kalaa, kananmunia ja maitotuotteita

Laadukkaat hiilihydraatit

Useimmalle keventäjälle sopii hiilihydraattien kohtuullistaminen ja valkoisen viljan ja sokerin vähentäminen ruokavaliosta. Laadukkaita hiilihydraatteja saat esimerkiksi kasviksista, hedelmistä sekä täysjyväleivästä, -riisistä ja -pastasta. Hiilihydraatit auttavat jaksamaan, joten niitä ei kannata jättää ruokavaliosta pois.

Valitse lautaselle esimerkiksi:

kauraa, kvinoaa ja täysjyväleipää

Tarpeelliset kuidut

Toimiva ruoansulatus auttaa saavuttamaan litteän vatsan. Ruoansulatusta puolestaan tehostaa riittävä kuidunsaanti. Suositusten mukaan ihminen tarvitsee sitä päivittäin noin 25–35 grammaa, mikä monelta jää saavuttamatta. Kuitu suojaa sairauksilta ja puhdistaa kehoa.

Valitse lautaselle esimerkiksi:

ruisleipää, ruis- ja kaurapuuroa, juureksia ja hedelmiä

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest