5 kikkaa: Tehosta laihtumista helposti

Hissin vaihtaminen portaisiin tai hedelmän valitseminen suklaapatukan sijaan ovat pieniä muutoksia, joilla on yllättävän suuri vaikutus.
Teet huomaamattasi enemmän kuin luuletkaan. Seuraavat keinot voivat auttaa laihtumaan ilman suuria ponnisteluja.

Juo paljon jäävettä

Runsas vedenjuonti tekee hyvää kenelle tahansa, mutta laihduttajan kannattaa juoda vetensä jäiden kera. Saksalaisessa tutkimuksessa on löydetty yhteyksiä jääveden juomiselle ja aineenvaihdunnan kiihtymiselle. Kuusi lasia jäävettä juovien lepoaineenvaihdunta kasvoi tutkimuksessa 12 prosenttia. Keho joutuu työskentelemään hieman enemmän palauttaakseen kehon normaalin lämmön. Pelkkä veden juominen itsessäänkin lisää kylläisyyden tunnetta ja tehostaa rasvan palamista.

Sammuta valo kun nukut

Uusi tutkimus osoittaa, että niinkin yksinkertainen asia kuin pimeässä nukkuminen voi tehostaa laihtumista. Kehon aineenvaihdunta voi muuttua, jos se altistetaan valolle yön aikana. Pimeässä ihminen nukkuu paremmin, sillä unta säätelevää melatoniinihormonia erittyy silloin enemmän kuin valossa. Tutkimuksessa havaittiin, että valolle altistuneet nukkuivat kevyempää unta kuin pimeässä nukkuneet, mutta myös söivät enemmän seuraavan päivän aikana.

Syö lounas ajoissa

Ravitseva, täyttävä lounas kannattaa syödä ajoissa ennen kuin nälkä kasvaa liian suureksi. Jos syöt lounaan liian myöhään, tai jätät sen kokonaan väliin, se kostautuu turhalla napostelulla tai ahmimisella myöhemmin illalla. Aikainen lounas auttaa sinua hillitsemään myös mielitekoja. Ylipäätään ruokarytmin noudattaminen on erittäin tärkeää, jolloin takaat ravinnon tasaisen jakautumisen ja energian saannin koko päiväksi.

Punnitse itsesi kerran viikossa

Itseään ei kannata punnita joka päivä, sillä päivittäiset painonvaihtelut voivat aiheuttaa turhautuneisuutta.

Punnitse itsesi aina samana päivänä samaan kellon aikaan, mieluiten aamulla. Kirjaamalla tulokset ylös pystyt seuraamaan omaa kehitystä pitkällä aika välillä. Itsensä säännöllisesti punnitsevat onnistuvat paremmin laihduttamisessaan kuin satunnaisesti vaa’alle astuvat.

Muistele mitä söit

Ruokien ylös kirjaaminen on tehokas keino kontrolloida omaa syömistään. Omien ruokailujen muisteleminen voi auttaa hillitsemään nälkäsignaaleja. Myös omien ruoka-annosten jakaminen sosiaalisessa mediassa, tai vaikkapa ystävän kanssa voi myös auttaa painonpudotuksessa. Jos jaat reseptin tai kuvan ruoka-annoksestasi jonkun toisen kanssa, syöt todennäköisesti vähemmän ja terveellisemmin.

Käytä liikuntasovelluksia

Liikuntasovellusten käyttö nostaa motivaatiotasi ja voi tehostaa painonpudotusta. Tutkimuksen mukaan puhelinten liikuntasovellusten käyttö auttaa laihtumaan perinteisiä, liikuntaa mittaavia välineitä paremmin. Puhelin kulkee yleensä aina mukana, kun taas askelmittari voi helposti jäädä kaappiin. Sovellukset tallentavat paljon tietoa urheilusuorituksistasi, jolloin ylläpidät motivaatiota paremmin.

Lähde: shape.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest