4 tapaa laihduttaa töissä – tee nämä muutokset rutiineihisi

Keventäjän kannattaa pysyä kahvipöydissä tiukkana ja jättää jouluherkuttelu satunnaisiin pikkujoulujuhliin ja itse joulun pyhiin. Miten töissä sitten saisi syötyä terveellisesti? Women’s Health listasi parhaat vinkit.

Vältä välipala-automaatteja

Usein välipala-automaatit sisältävät lähinnä karkkia, sokerisia välipalapatukoita ja suklaata. Näistä mikään ei ole erityisen hyvä vaihtoehto laihduttajan välipalaksi. Pidä mukanasi omat eväät, kuten pähkinöitä ja hedemiä, joita voit napsia iltapäivänälän yllättäessä.

Stressaa vähemmän

Stressin väheneminen voi auttaa laihtumaan, kertoo Kentuckyn yliopistossa tehty tutkimus. Tutkijoiden mukaan stressinhallinta voi auttaa pääsemään irti ahmimisesta. Opettele siis stressinhallintakeinoja, se tukee ruokailutottumusten muuttamista kohti terveellisempää suuntaa.

Vaihda kahvi teehen

Kahvin vaikutuksista ollaan montaa mieltä, mutta tee on todettu terveelliseksi useissa eri tutkimuksissa. Erityisesti vihreä ja valkoinen tee ovat todellisia terveyspommeja verrattuna kahviin, ja ne voivat tukea myös laihtumista. Jos juot runsaasti teetä, sokeri ja hunaja kannattaa jättää pois, jotta vältyt turhilta lisäkaloreilta.

Jätä auto kotiin, jos mahdollista

Auto saattaa olla helpoin tapa kulkea töihin, mutta mikäli matka ei ole pitkä, suosi kävelyä tai pyöräilyä. Työmatkansa kävelevillä, pyöräilevillä ja jopa julkisilla kulkevilla on pienempi painoindeksi kuin yksityisautoilevilla, kertoo BMJ:ssä julkaistu tutkimus. Julkisia kulkuneuvoja käyttävien pienempi painoindeksi saattaa selittyä liikunnalla, jota tulee bussipysäkeille ja tai juna-asemille kävelemisestä.

Jos autoilu on ainoa vaihtoehto päästä töihin, parkkeeraa se tarkoituksella kauas työpaikan ovesta. Näin joudut kävelemään raittiissa ilmassa edes pienen hetken.

Lähde: Women’s Health

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest