Nämä tavat saattavat hidastaa aineenvaihduntaa

Hiilihydraattien leikkaaminen ruokavaliosta

Hiilihydraatit ovat välttämättömiä kaikille, mutta etenkin aktiivisesti liikkuville. Liian vähäinen hiilihydraattien saanti heikentää urheilutuloksia ja voimia liikkua ja siten vähentää myös liikkuessa tapahtuvaa kalorinpolttoa.

Lihaskuntoharjoituksissa hosuminen

Eksentrisen harjoittelun sanotaan olevan erityisen tehokasta kiihdyttämään lepoaineenvaihduntaa. Eksentrinen lihaskuntoharjoittelu tarkoittaa, että lihaskuntoharjoitteen palautusliike tehdään hitaasti ja hallitusti, kun taas liikkeen alussa tapahtuva ponnistus, eli esimerkiksi hauisliikkeessä painon nostaminen ylöspäin on nopea.

Maidoton ruokavalio

Lihakset pitävät aineenvaihdunnan vauhdissa. Erään tutkimuksen mukaan 3–7 maitolasia päivässä juoneet naiset laihtuivat ja keräsivät vastaavasti lisää lihasmassaa enemmän kuin verrokkiryhmä.

Väärät välipalat

Vähäkaloriset välipalat, kuten riisikakut eivät ole välttämättä hyvä idea aineenvaihdunnan kannalta. Tutkimusten mukaan tyydyttymätön rasva, etenkin pähkinöiden sisältämä, saattaa parantaa rasvaa polttavien geenien toimintaa. Pieni kourallinen pähkinöitä saattaakin siis olla parempi välipala kuin vähäenergiset vaihtoehdot.

Pelkkien erikoissuolojen käyttö

Jodioidun suolan käyttö takaa yleensä riittävän jodinsaannin. Merisuolassa ja erikoissuoloissa, kuten ruusu- tai kristallisuolassa jodia ei ole. Jodinpuutos saattaa oirehtia väsymyksenä ja lihomisena.

Hidastelu liikunnassa

Kovatehoinen mutta lyhytkestoinen HIIT-treeni todella toimii. Harjoitus saa aikaan myös tehokkaan kalorien jälkipolton, joten aineenvaihduntaa kiihdyttävää harjoittelua kannattaa harrastaa säännöllisesti.

Lähde: Women’s Health

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest