Diabeetikot tavallista alttiimpia menehtymään infektiosairauksiin

Tuoreen australialaistutkimuksen tulokset perustuvat 1,1 miljoonan aikuistyypin tai nuoruustyypin diabetesta sairastavan rekisteritietoihin. Rekistereiden avulla potilaita seurattiin keskimäärin seitsemän vuoden ajan.

Tulosten perusteella diabetesta sairastavien riski menehtyä erilaisiin infektioihin, keuhkokuumeeseen, sepsikseen tai osteomyeliittiin eli luutulehdukseen on huomattavasti suurempi kuin terveiden verrokkien. Erityisesti tämä koskee nuoruustyypin diabetesta sairastavia.

Käytännössä riskit tarkoittavat sitä, että tässä aineistossa vuoden aikana bakteerien ja virusten aiheuttamiin infektiosairauksiin menehtyi noin 1–4 diabeetikkoa kymmenestätuhannesta. Riski ei ole kovin suuri, mutta monet infektiosairaudet ovat diabeetikoilla tavallista yleisempiä, joten tulokset kannattaa huomioida etenkin nuoruustyypin diabetesta sairastavien hoidossa.

Tutkimus julkaistiin Diabetes Care -lehdessä.

Lähde: Uutispalvelu Duodecim

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest