Kalaa syövät elävät muita kauemmin

Tulokset julkaistiin Annals of Internal Medicine -lehdessä, ja niiden perusteella paljon omega-3-rasvahappoja saavat iäkkäät miehet ja naiset elävät keskimäärin kaksi vuotta pitempään kuin vähänlaisesti omega-3-rasvoja saavat.

Yhteys havaittiin riippumatta osallistujien muista elintavoista ja ruokavaliosta sekä monista muista seikoista, jotka olisivat voineet selittää yhteyden. On silti mahdollista, että ainakin osa nyt omega-3-rasvoihin liitetystä vaikutuksesta selittyy jollain tässä tutkimuksessa piiloon jääneelle seikalla.

Tutkimuksessa käytettiin 2 700 keskimäärin 74-vuotiaan yhdysvaltalaisen tietoja, jotka kerättiin osana kuusitoistavuotista terveystutkimusta. Terveystarkastuksia ja verikokeita tehtiin useita kertoja tutkimuksen aikana, mutta omega-3-rasvahappoja mitattiin verinäytteistä vain tutkimuksen alkaessa.

Uutispalvelu Duodecim

Tuoreen tutkimuksen mukaan runsaasti kalaa ja muita omega-3-rasvahappoa sisältäviä ruokia syövät saattavat ruokavalionsa ansiosta elää hieman pitemmän elämän.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest