Kasvissyönti pienentää sydäntautiriskiä

Tutkimus perustuu 45 000 vapaaehtoisen terveystietoihin, joita kerättiin 1990-luvulta vuoteen 2009. Osallistujista 35 prosenttia oli kasvissyöjiä, mikä on tutkimuksissa poikkeuksellisen paljon. Tämän ansiosta tutkijat pystyivät tekemään tarkkoja arvioita kasvisruokavalion vaikutuksista

Kun kasvissyöjiä verrattiin sekaravintoa syöviin, kasvissyöjien riski joutua sydänoireiden takia sairaalahoitoon tai kuolla sydänoireisiin havaittiin 28 prosenttia pienemmäksi kuin lihaa ja kalaa syövien.

Tutkijat uskovat tämän selittyvän eroilla riskitekijöissä. Ainakin verenpaine ja kolesterolipitoisuus olivat kasvissyöjillä paremmalla tolalla, mikä todennäköisesti johtuu heidän ruokavaliostaan.

Tutkimus julkaistiin tieteellisessä American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim

Julkaistu 31.1.2013. Copyright Duodecim 2013. Kaikki oikeudet pidätetään. Materiaalin uudelleenjulkaisu ja edelleen leivttäminen on kielletty ilman kirjallista lupaa.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest