Lihalla ja eläinrasvalla karppaavat ehkä alttiita raskausdiabetekselle

Karppaajat saattavat sairastua raskausdiabetekseen muita todennäköisemmin. Tulokset julkaistiin American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä, ja niiden perusteella paljon lihaa ja eläinrasvoja syövät ja hiilihydraatteja välttelevät sairastuvat raskausdiabetekseen noin kolmanneksen todennäköisemmin kuin samanikäiset naiset, joiden ruokavalio ei ole vähähiilihydraattinen.

Runsas punaisen lihan ja etenkin makkaran ja muiden prosessoitujen lihatuotteiden syöminen on useissa tutkimuksissa yhdistetty diabetesriskiin. Onkin todennäköistä, että ruokavalion vähähiilihydraattisuuden sijaan juuri liha ja lihatuotteet selittävät nyt havaitun yhteyden. Tutkimuksen luonteesta johtuen tämä ei kuitenkaan ole täysin varmaa.

Tutkimukseen osallistui 21 000 suureen terveystutkimukseen osallistunutta naista, joiden ruokavaliosta oli tarkat tiedot raskautta ja synnytystä edeltävältä ajalta.

Uutispalvelu Duodecim

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest