Mineraalisuolat auttavat verenpaineen laskemisessa

Mineraalisuolasta saattaa olla apua verenpaineen alentamiseen. Mineraalisuolat tepsivät, koska niissä osa suolan natriumista on korvattu muilla aineilla, jotka eivät nosta verenpainetta.

Kiinalaisten meta-analyysitulokset ovat tervetulleita, sillä mineraalisuolojen teho verenpaineen laskemisessa on jäänyt vähälle huomiolle. Niillä voisi kuitenkin olla suuri vaikutus väestön natriumin saantiin etenkin maissa, joissa suuri osa suolasta saadaan kotona laitetusta ruoasta.

Tutkimuksessa yhdistettiin ja analysoitiin viiden aikaisemman tutkimuksen aineistot, jotka yhteensä koostuivat 2 000 osallistujan terveystiedoista.

Analyysin perusteella erilaiset mineraalisuolat ja niiden kaltaiset suolavalmisteet pudottivat systolista verenpainetta keskimäärin 4,9 mmHg ja diastolista verenpainetta keskimäärin 1,5 mmHg. Vaikutusta voi pitää merkittävänä ainakin systolisen verenpaineen osalta, tutkijat kirjoittavat. Vaikutus havaittiin verrattuna tavallista suolaa käyttäviin.

Liiallinen suolan käyttö nostaa verenpainetta ja siksi lisää lukuisten sairauksien vaaraa. Tämän vuoksi sen käyttö kannattaa pitää vähäisenä. Suomalaiset syövät keskimäärin 10 grammaa suolaa päivässä eli tuplasti enemmän kuin suositellaan.

Tutkimus julkaistiin American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä.

Lähde: Uutispalvelu Duodecim

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest