Mitä lahjaksi laihduttajalle? Poimi kätevät vinkit!

Tässä sinulle muutama keventäjän maailmaan sopiva joululahjavinkki. Voit poimia ideat lahjoihin ystävällesi, puolisollesi, perheenjäsenellesi, joka on ehkä ottamassa ensi askeleitaan keventämisen polulla. Voit toki toivoa näitä joulupukilta itsellesikin.

Joulun maistuvat ideat

Joulun aikaan moni ilahduttaa ystäviään ja perhetuttujaan herkkukorilla. Kaupoista saa valmiiksi pakattuja koreja, mutta keventäjälle ne ovat usein turhan tuhteja kaloreiltaan. Keveämmän ja terveellisemmän herkkukorin voi kasata vaikkapa näistä: paketti laadukasta kahvia ja tummaa suklaata, täysjyväkorppuja, kevyt vuohenjuustoa, hunajaa ja pähkinäsekoitus.

Mieluinen lahja on omatekoinen ruoka tai leivonnainen. Suosittuja ovat erilaiset säilötyt hillot ja hedelmät, suolaiset pateet ja sinapit. Ne ovat kelpo lahjoja myös keventäjälle, koska niitä maistellaan hillitysti herkkuhetkissä. Maistiaisten mukaan on kiva idea liittää myös resepti. Jos olet innokas kokki, niin pieni reseptivihkonen parhaista kevyemmistä ja terveellisemmistä ruuistasi saa varmasti arvostusta vastaanottajalta.

Terveellisestä ruoasta kiinnostuneelle hyviä lahjavinkkejä ovat myös erilaiset ruoanvalmistusvälineet: jokaiseen kattilaan sopivalla höyrytysritilällä valmistuu moni ruoka-aine kevyemmin, kunnollinen raastin kannustaa lisäämään juureksien ja kasviksien käyttöä ja salaattilinko nopeuttaa salaatin valmistusta. Puhumattakaan keittokirjoista, joista löytyy valikoimaa kasvisruokailijalle, kevytkokkaajalle, eri maiden ruokakulttuureista kiinnostuneelle jne.

Kannustimia lenkkipoluille

Laita hyvä olo jakoon ja lahjoita lähimmillesi tänä jouluna jotain liikunnallista. Ystäväsi tai puolisosi saa varmasti lisäkipinää lenkkeilyyn, kun lahjoitat hänelle kävelysauvat! Ulkoiluun sopivia tarpeellisia varusteita ei koskaan voi olla liikaa: hansikkaat, pipot, kaulaliinat ja sukat ovat aina hyviä ja käytännöllisiä lahjoja. Kunnollinen aluskerrasto on nappivalinta paljon ulkoilevan pakettiin. Salilla ja jumpissa viihtyvää ilahduttavat jumppamatto, juomapullo, pyyhe tai treenipaita. Lahjakortti urheiluliikkeeseen tai liikuntapaikkaan, sarjalippu uimahalliin tai vaikkapa Keventäjät-jäsenyys kannustavat hyvään oloon.

Kirjavinkit

Kirja pitää pintansa yhtenä suosituimpana joululahjana. Tässä pari kirjavinkkiä:

Smoothiet, Maranik Eliq, Ullmann

Kiireisen kokkaajan keittokirja, Piikkilä Eija, Karisto

Villiyrttikeittokirja, Tallberg Sami, readme.fi

500 salaattia, Blake Susannah, Karisto

Suomalaisia sieniruokia italialaisella otteella, Ruokolainen Ina & Gasbarra Lia, Nemo

Hyviä tekoja tavaran sijaan

Lahja voi olla myös muuta kuin tavaraa. Voisitko tänä jouluna lahjoittaa lähimmäisellesi yhdessäoloa ja omaa aikaasi? Antaa lupauksen vaikka lähteä hänen kanssaan tutustumaan kuntosalille, kävelylenkille kerran viikossa, uimahalliin vesijumppaamaan tai kokeilemaan yhdessä häntä kiinnostavaa lajia. Voisitko antaa lupauksen lähteä yhdessä kuntolomalle, lappiin vaeltamaan tai vaikkapa pyöräilemään Baltiaan? Osallistuisitteko yhdessä maratonille ja lupaisitte harjoitella yhdessä?

Tässä on vain mielikuvitus rajana! Sinä tiedät parhaiten mitä lähimmäisesi tarvitsee voidakseen hyvin. Hän ei ehkä ole saanut aikaiseksi toteuttaa haavettaan tai tarvitsee alkuun päästäkseen yksinkertaisesti toisen ihmisen, sinun, kannustusta. Lupaus yhteisestä hetkestä liikkumisen tai muun tärkeän hyvinvointia edistävän asian parissa on varmasti lahja, jonka muistaa aina, ja joka tuottaa hyvää oloa pitkälläkin tähtäimellä. Lahjan antamista varten voit kirjoittaa lupauksesi kauniille paperille, jota voi säilyttää näkyvällä paikalla. Kirjoitettu lupaus on aito lupaus, jonka pitäminen on myös sinulle kunnia-asia.

Hyvän mielen Joulua kaikille keventäjille!

Teksti: Sari Kumpula

Mitä jos antaisit terveyttä lahjaksi itsellesi tai läheisellesi? Liity mukaan Keventäjiin tai anna jäsenyys lahjaksi tuttavallesi. Luo tunnukset maksuvaiheeseen asti, ja anna ystäväsi hoitaa loput. Voit liittyä mukaan täällä!

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest