Näin laihtuminen parantaa seksielämääsi

Tutkimusten mukaan noin 30 prosentilla painonsa kanssa kamppailevista on ongelmia myös lakanoiden välissä. Ylipainolla on vaikutusta erityisesti miesten seksielämään.

Miehellä ylipaino ja etenkin vyötärölihavuus voivat vaikuttaa sekä erektioon että haluun. Miehille painonhallinta onkin hyvä lääkkeetön vaihtoehto erektiovaikeuksiin. Painonlasku parantaa sydämen ja verisuonten terveyttä ja vaikuttaa samalla myös seksuaalitoimintoihin: vain viiden prosentin painonlasku vähentää miehellä erektiovaikeuksia ja lisää seksuaalista halua selvästi.

Ylipaino vaikuttaa myös naisen hormonitasapainoon, mikä on yhteydessä seksuaalisuuteen ja seksuaaliseen kanssakäymiseen. Ylipaino saattaa aiheuttaa muun muassa kuukautisten epäsäännöllisyyttä.

 Tutkimuksissa on saatu viitteitä myös siitä, että ylipaino voi heikentää naisen kiihottumista ja orgasmia. Myös heikon itsetunnon ja kehnon kehokuvan tiedetään vähentävän naisten seksuaalista halukkuutta.

Liikunnalla iso rooli

Liikunta lisää vapaa-testosteronin, kortisoli-hormonin ja adrenaliinin virtausta. Kaikkien näiden hormonien nousu vaikuttaa seksuaalisen kiihottumisen lisääntymiseen. Liikunta lisää myös muiden mielihyvähormonien tuotantoa.

Liikunnan harrastaminen parantaa niin miesten kuin naistenkin omakuvaa kehostaan: hyvä fyysinen kunto ja säännöllinen liikunta lisäävät energiatasoja, mutta myös henkilön uskoa omaan viehätysvoimaansa.

Ehkäisemällä ylipainoa liikunnan avulla on siis mahdollista parantaa omaa seksielämäänsä huimasti. Kannattaa kuitenkin muistaa ettei ylipaino välttämättä vaikuta seksuaalisuuteen tai seksielämään, jollei sen itse anna niin tehdä.

Keventäjissä saat tehokkaat työkalut painonhalliintaan. Liity nyt!

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest