Näin nautit lomamatkasta ilman lisäkiloja – poimi vinkit

Lomalla tulee usein syötyä enemmän ja epäterveellisemmin kuin normaalisti. Uuden ruokakulttuurin herkut houkuttelevat ja kaloripitoiset välipalat houkuttelevat joka nurkan takana. Liikunta jää myös usein vähemmälle, kun keskitytään ainoastaan rentoutumiseen. Lomalla ei tarvitse stressata liikunnasta, mutta myös vapaa-ajalla kannattaa ylläpitää aktiivisuutta, jolloin palaat töihin entistä virkeämpänä ­­– ja ilman lisäkiloja.

Tasapainoita ateriat

Kaloripitoisten aterioiden nauttiminen useamman kerran päivässä on takuuvarma tie painonnousuun. Sen sijaan tasapainoita ateriasi. Jos syöt yhdellä aterialla raskaasti, kevennä muita aterioita. Se ei ole niin vaikeaa kuin saattaisi uskoa. Valitse aamupalalla jogurtti hedelmillä juustoisen leivän sijaan ja syö lounaalla paikallinen salaatti. Illalla voit nauttia hyvällä omallatunnolla hieman tukevamman illallisen.

Nauti hitaasti

Lomalla on aikaa syödä hitaasti nautiskellen, joten käytä se hyödyksi. Hitaasti syöminen pitää annoskoot kurissa, kun vatsalla on aikaa reagoida sinne saapuvaan ruokamäärään.

Lomamatkalla kannattaa syödä paikallisia erikoisuuksia ja jättää pikaruokaketjut muille. Paikalliset ruoat ovat usein tuoreita ja terveellisempiä kuin pikaruokaherkut. Samalla saat uusia makuelämyksiä.

Tarkkaile alkoholinkulutusta

Tiesitkö, että esimerkiksi yksi margarita-drinkki voi sisältää jopa lähes 700 kaloria? Pahimmillaan saat kokonaisen lounaan kalorit yhdestä ainoasta juomasta. Pelkkä uima-altaalla makoilu drinkkilasi kädessä ei siis kannata, jos haluat välttyä lomakiloilta. Kokeile juoda alkoholipitoisten juomien välissä vettä, ja vaihda kaloripitoiset juomat kevyempiin. Tai mikä parasta, juo vain pelkkää vettä.

Muista hyötyliikunta

Moniin nähtävyyksiin pääsee hissillä tai liukuportaita, mutta miksi et kävelisi? Vaikka ajatus Eiffel-torniin kipuamisesta voi hirvittää, saat tehokasta liikuntaa ja näet enemmän maisemia.

Vaikka et haluaisikaan harrastaa varsinaista urheilua lomamatkalla, kävellen tai pyöräillen saa lomakohteesta enemmän irti kuin taksilla huristellen. Kaiken lisäksi säästät rahaa.

Paikallisia aktiviteetteja

Lomalla kannattaa kokeilla harrastaa paikallisia aktiviteetteja, kuten ratsastusta tai snorklausta. Uusien kokemuksien lisäksi nostat huomaamatta aktiivisuustasoasi ja pysyt virkeänä. Lomaharrastukset pitävät sinut samalla kaukana kahviloiden houkutuksista.

Rentoudu

Loma tietää stressitason laskua ja pidempiä yöunia, jotka osaltaan auttavat sinua painonpudotuksessa. Kun työasiat eivät paina päälle, myös painonhallinta on helpompaa. Lomalta palaat takaisin työelämään levänneenä, ja täynnä uusia mahdollisuuksia.

Hiihtolomat häämöttävät ja moni suuntaakin etelän lämpöön tai kaupunkilomalle perinteisten hiihtokeskusten sijaan. Näillä vinkeillä selviät lomasta ilman ylimääräisiä kiloja.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest