Taloudelliset vaikeudet lihottavat – hyvätuloiset syövät terveellisemmin

Taloudelliset vaikeudet lihottavat, kertoo tuore tutkimus. Helsingin yliopistossa tiistaina tarkastetun kansanterveystieteen väitöskirjan mukaan toimeentulo ja ammatti vaikuttavat ruoka- ja liikuntatottumuksiin. 

Tutkija Tina Loman (ETM) seurasi Helsingin kaupungin keski-ikäisten työntekijöiden elintapoja vuosina 2000–2002 ja 2007. Tulosten mukaan taloudelliset vaikeudet vaikuttivat voimakkaimmin painonnousuun. 

Korkeammassa asemassa olevat söivät esimerkiksi enemmän tuoreita vihanneksia ja kalaa. Eri ammattiryhmien naisten välillä näkyi myös selvä ero täysmaidon ja lihan kulutuksessa. 

Tutkimuksen mukaan erot eri ammattiryhmien syömisessä ovat pysyneet 2000-luvulla ennallaan, mutta liikkumisessa kuilu on kasvanut. Korkeammassa asemassa olevat naiset alkoivat seurantajaksolla liikkua enemmän, kun taas etenkin työntekijämiesten liikkuminen väheni. 

Vastaajia oli tutkimuksen eri vaiheissa enimmillään lähes 9000. 

Lähde: STT

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest