Tämä jouluherkku pidentää ikää – syö huoletta!

Pähkinöitä säännöllisesti nauttivat saattavat elää muita pitemmän elämän, tuore tutkimus osoittaa. Yhteys selittyy vähäisemmillä sydän- ja verisuonitautikuolemilla. Yhdysvaltalaistutkijoiden tulokset tukevat aiempia tutkimuksia, joissa pähkinöiden syöminen on yhdistetty mm. pienempään riskiin sairastua sydäntauteihin.

Tutkimukseen osallistui yli 20 000 yhdysvaltalaista keskimäärin 66-vuotiasta mieslääkäriä, joiden ruokavaliosta ja pähkinöiden syömisestä oli kyselty vuosina 1999–2002.

Kun tutkijat selvittivät, kuinka moni miehistä menehtyi seuraavien kymmenen vuoden aikana, he havaitsivat kuolleisuuden vähäisimmäksi miehillä, jotka söivät pähkinöitä säännöllisesti.

Kerran viikossa, 3–4 kertaa viikossa tai vielä useammin pähkinöitä nauttivien riski kuolla seurannan aikana oli noin 15–25 prosenttia pienempi kuin pähkinöitä harvoin tai ei lainkaan syövien riski. Tarkemmassa analyysissa yhteys rajoittui lähinnä sydän- ja verisuonitaudeista johtuviin kuolemiin.

Miesten muu ruokavalio, ikä, elintavat tai monet muut riskitekijät eivät selittäneet yhteyttä. On kuitenkin todennäköistä, että säännöllisesti pähkinöitä syövät elävät myös muuten terveellisesti.

Tutkimus julkaistiin American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä.

Lähde: Uutispalvelu Duodecim

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest