Tämä laihduttajan superruoka pidentää myös elinikää

Yli 400 000 aikuisen eurooppalaisen aineistoon perustuvassa tutkimuksessa riski kuolla kolmentoista vuoden seurannan aikana oli selvästi pienempi, jos henkilö sai ruoastaan paljon kuituja kuin jos niiden saanti oli vähäistä. Varsinkin viljojen ja kasvisten kuidut olivat tässä suhteessa hyödyksi.

Runsas kuidun saanti liittyi etenkin verenkiertoelinten sairauksista sekä tulehduksellisista ja ruoansulatus- ja hengityselinten sairauksista ja tupakointiin liittyvistä syövistä johtuvien kuolemien vähentymiseen tai lykkääntymiseen.

Paljon kuituja ruoastaan saavat syövät runsaasti kasviksia ja hedelmiä, joten osa kuituun liitetyistä hyödyistä todennäköisesti johtuu yleisemminkin terveellisestä ruokavaliosta ja elintavoista. Tutkimus julkaistiin American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim

Julkaistu 7.6.2012. Copyright Duodecim 2012. Kaikki oikeudet pidätetään. Materiaalin uudelleenjulkaisu ja edelleen leivttäminen on kielletty ilman kirjallista lupaa.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest