Tuki- ja liikuntaelinten kivuista kärsivillä usein liikakiloja

Laaja-alaisista tuki- ja liikuntaelinten kivuista kärsivät ovat korealaistutkimuksen mukaan usein myös ylipainoisia. Liikakilot saattavatkin olla yksi kipuja pahentava tai niille altistava tekijä, tulokset osoittavat.

Korealaisten tulokset julkaistiin Arthritis & Rheumatology -lehdessä, ja niiden perusteella laaja-alaiset, joka puolella kehoa tuntuvat kivut olivat sitä todennäköisempiä mitä enemmän rasvakudosta osallistujan kehossa oli ja mitä enemmän rasvaa oli suhteessa lihaskudoksen määrään. Metabolista oireyhtymää potevat kipuilivat muita todennäköisemmin riippumatta heidän painostaan.

Tulokset viittaavat lihavuuden liittyvän laaja-alaisiin kipuihin, mutta ne eivät paljasta kumpi altistaa kummalle. Kivuista kärsivät todennäköisesti liikkuvat vähänlaisesti, mikä voi lihottaa, mutta liikakilot saattavat myös rasittaa kehoa ja aiheuttaa tuki- ja liikuntaelinten kipuja.

Tutkimukseen osallistui 1 500 keskimäärin 60-vuotiasta korealaista, joiden kehon koostumus selvitettiin röntgenmittauksella.

Lähde: Uutispalvelu Duodecim

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest